Forume Wong Tegal lan Sekitare
Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Printable Version

+- Forume Wong Tegal lan Sekitare (http://tegalcyber.org)
+-- Forum: Sekitar Tegal (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Mbagi Ide (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=81)
+---- Forum: Alam dan Lingkungan (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=239)
+---- Thread: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. (/showthread.php?tid=4575)



Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Barrezta - 15-09-2010

Nyong pengin ngeluh sung karo sapa kyeh ya...
adong ndeleng kondisine kali neng Indonesia khususe neng Jakarta kayong parah nemen ya, wis warnane ireng, kotor mambune baleng, tapi esih dinggo nggo aktivitas sehari-hari kaya adus ngumbah nlepong nah sing ora nguati kali sing kotor kuwe nggo ngumbah panganan sing mengkone dipangan dewek!!

Adoh nemen ya angger dibandingna karo neng kota2 luar negeri sing bener2 apik rapi bersih kaline, kena nggo royoman, ndopok, ngilangna stress padahal kaline neng tengah kota tapi bener2 terawat.

Loken iya sih wong2 Indonesia ancur sekabehe?? morale iya, maring lingkungan juga laka sing peduli?? nyong eling awit gemiyen nemen pas esih SD pernah maring jakarta, pas mlaku ngliwati kali... edan kili kaline irenge ora lumrah, mambune bacin nemen isine sampah tok, padahal kira2 10 taun sing mbiyen ben wis kaya kuwe, apamaning saiki??

Dongene tah pemerintah kudune sigap ya maring kebersihan lingkungan, wong2 sing umae neng pinggir kali trus ngguwang sampae sekepenake mboyok dipindah maring ndi yakena ben ora ngotori maning! dong wis dimein solusi terus ora gelem ya gawa maring ndi tli dibedil bae yakena!!! sewot nyong!

terus limbah2 pabrik ya ngguwange aja maring kali, dimein saluran khusus nggo limbah pokoke eben ora ngrusak lingkungan lah......

nyong pengin weruh kali2 neng Jakarta bersih, warnane ya natural walo nyong ora nduwe umah neng Jkt tp ndeleng kaya kuwe tok be melu seneng nemen, artine wong2 e peduli lingkungan, dideleng negara liya ya ora ngisin2na....

Kyeh potret kali neng Jakarta:
AWAS BW KILLER!
Kali Ciliwung (Click to View)

Sikatan nganggo banyu kali (Click to View)

Sampah Ciliwung (Click to View)

Sampah Ciliwung (Click to View)

Sampah Ciliwung (Click to View)

Sampah Ciliwung (Click to View)

Sampah Ciliwung (Click to View)


Kali Citarum (Click to View)



RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Poci - 15-09-2010

Percuma ngomong...kudune dewek laporan mring greenpeace utawa pecinta alam.tapi pemerentah ya ora olih lepas tangan...


RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - kuncen_server - 15-09-2010

NYong no komen bae lah,,
waduke wis laraarip


RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Barrezta - 15-09-2010

ya orapapa arane dewek melu komen...
mbokan ana ide/solusi sing bisa ditokna
ya arane kiye kan wadah nggo sharing... daripada percuma maring pemrentah kan mending ndopok neng kene...
mbokan mengkone ana bocah skang TCC njabat neng dpartemen sing pas kan eling oh wacana kiye... Nyengir


RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Okky_hatake - 15-09-2010

yu owh gerak. . kerja bakti mbuapa. . ja mung ngomong tok. . angger ngomong tok tah pcuma. . kudune gerak ben brubah. . wez ra sah adoh2. . ng kali sing ana ng tegal bae wez. . itung2 kpedulian sosial mrg kotane dwek. . Anjlog2an


RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - kunto - 15-09-2010

yen neng jakarta tah kayonge masalahe wis kompleks nemen um...wong sing tinggal neng kali ciliwung kuwe wong sing ora duwe tanah sing bersetifikat dadine mbangun neng pinggiran kali wong kaya kuwe ben ana wong sing ngapling ngapling karo munguti upeti (oknum pemda kweh), trus pabrik pada mbuang limbah sa'udele dewek laka treatment sama sekali dadine kaline mambu baleng, nah sing parah maning masyarakat jakarta kebanyakan wis ngecap kali=tempat sampah dadine ya ora bisa di hindari kaline mambu baleng..

pemerintah prov jakarta sebenere wis duwe badan lingkungan hidup slh sijine pelestarian ciliwung programe, duite ya ora setitik hampir 11 milyar/tahun untuk ciliwung mbuh kuwe di nggo temenan apa ngresep maring ndi ndi.nggo mbeneri kali kuwe emang danane ora setitik apamaning kali gede kaya ciliwung mlane butuh nemen aturan sing tegas karo kesadaran masyarakat nggo nglestarikna lingkungan, ngejaga kali resik, alirane lancar, kawasan DASe ijo dadine laka maning kweh critane banjir


RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Barrezta - 12-01-2012

adong ora salah wingi-wingi aktivis greenpeace wis pernah beraksi neng kali ciliwung, dengan menjelajahi kaline nganggo getek terus nggawa spanduk amba sing tulisane "save me" kayane...
njajal golet neng brita detik kayane.

@Kunto: ya anggaran tah jelas ngresepe maring sak e dewek, paling sing dinggo ya mungg nggo ngeruki sampah nganggo buldozer kae lho Ngikik


RE: Kondisi kali (sungai) neng Indonesia memprihatinkan. - Kaito_Kid - 12-01-2012

percuma anggaran pemerintah sing paling gede tapi laka kesadaran seka masyarakat percuma, kudune masyarakate wes pada sadar dijamin kali resik kaya neng LN Josss