Forume Wong Tegal lan Sekitare
Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - Printable Version

+- Forume Wong Tegal lan Sekitare (http://tegalcyber.org)
+-- Forum: Sekitar Tegal (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Tegal Cyber Cipok (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=16)
+---- Forum: Komunitas (http://tegalcyber.org/forumdisplay.php?fid=193)
+---- Thread: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun (/showthread.php?tid=9342)

Pages: 1 2


Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - tkid - 14-09-2011

Sedulur, wis ana sing tau krungu tentang Indonesia Berkebun durung? Indonesia berkebun kuwe gerakan sing tujuane memanfaatkan lahan-lahan tidur sing ana ning kota dimanfaatna nggo berkebun. Istilah kampunge urban farming ngono.

Ngko delat maning bakal metu nang TVC ne Google Chrome, dienteni bae ning tipi-tipi.

Nah kira-kira kyeh ya, bocah2 tegal cyber ana sing tertarik ora nggo melu nggerakna kiye. Aku sih pengin nemen.

Dong ana sing gelem, hayuh bareng-bareng.

Info lebih lanjute buka bae situse http://indonesiaberkebun.org karo twitter-e http://twitter.com/idberkebun


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - laksonoadi - 14-09-2011

jasake nyong pensiunan PPL pertanian,,
kon ikut serta pimen yah??


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - masindra - 14-09-2011

Ngerepe nyong kebon. isine tanduran.. Nyengir

Misale partisipasi kuwe masing2 nanem tanduran tok tolih wis meneng, apa ana keprimen2e..
misale melu pertemuan2.. apa melu kampanye2.. apa keprimen..


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - tkid - 14-09-2011

@darmono : wah joss nemen kuwe nggo sharing2 ilmune.

ning detaile sih aku rung paham. tapi sing aku weruh kuwe kegiatane meliputi luruh lahan, nandur, panen bareng-bareng.

terus juga mengusahakan hasile kuwe di dol.


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - laksonoadi - 14-09-2011

ya kuwe owh,,
mbokan pan gawe neng tegal jasak di jak baen..
sering ngisi pelatihan nggo PPL neng endi2 baen kae
melas juga wes pensiun dadi laka gawean
Ngikik maning


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - tkid - 14-09-2011

siap. mungkin ngko dadine bisa gawe akademi berkebun ning tegal juga.

asiik kyeh. *luruh massa* Ngacir


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - myBenihime - 14-09-2011

hizzz acara go green aya kiye aq melu owhh ...
mengko mbokan ana jakwir sejawat ta jak sisan wis nggo rame2, ya arane sekali-kali nandur, lumpur2an owh aja ng kantoran bae Xixi

selalu diupdate ya jon, ...


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - tkid - 14-09-2011

sitik2 wis olih inspirasi sekan situs indonesiaberkebun.org mipil2 dikumpulna sisan nggolet wong sing seneng nandur.

dong ana wong sing isa luruh2 lahan ora dinggo ning tegal bisa langsung bae kuweh dipikirna n ditindaklanjuti. Xixi


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - myBenihime - 14-09-2011

wis gabung dadi Sahabat Berkebun durung hizz jon ? gabung hizz mbokan mengko ana link Tegal Berkebun Xixi


RE: Tegal Berkebun - Indonesia Berkebun - tkid - 14-09-2011

rahasia Xixi heh min sampeyan gagian balik. aja ngendog bae ning kantor. Guling-Guling