Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mauld Nabi
Rainbow 
Mauludan....atau neng tegal kie sering disebut muludan...
Muludan iku bukan sekedar adat atau tradisi tapi wis suatu ajaran neng kebanyakan masyarakat tegal. Muludan kie diperingati setiap bulan Robiul Awal. Tujuane yaiku nggo memperingati kelahirane Kanjeng Nabi Muhammad SAW.
Bisane diperingati? karena biasane wong sing memperingati kie ana macem2 alasane. sing pertama yaiku wong sing wis paham kanjeng nabi dadi wong kie wis bener2 cinta karo kanjeng nabi, pokoke apa sing dilakukna kie melu kanjeng nabi lan nggo kanjeng nabi. sing keloro yaiku wong sing durung paham tapi lagi sinau, biasane wong kie bener2 ben olih syafa'at msekan kanjeng nabi karena kerasa ibadahe esih adoh banget. lah sing ketelu kie wong sing ora ngerti apa2 bahkan mung melu2 tanggane tok sing penting melu rame-rame.. tapi, tujuane siji yaiku kabeh olih syafa'at saking kanjeng nabi Muhammad SAW.
Muludan kie dilakukna neng bulan Robiul awal biasane ba'da isya atawa ba'da maghrib. ana sing dilakukna setiap dina neng bulan maulid, ana maning sing tanggal 1-12 maulud. acara mauludan neng tegal kie dilakokna macem2, ana sing neng mushola ana sing keliling. Acara sing biasa dilakukna yaiku pembacaan kitab Maulid diba'i atawa perzanji. sawise kue, ana pengajian sing di isi daning pak ustad atawa kyai terus acara intine sing ditunggu-tunggu yaiku ngalap barokah alias mangan2. Es Teh panganane macem2, ana sing kupat sepiringan ana sing nampanan, senampan biasane wong lima atawa papat.Nyate ndisit
intine tujuane apik neng mauludan kie yaiku njalin silaturrahmi, terus bagi2 karo tangga n muliakna kanjeng Nabi Muhammad SAW..wouow
Maap nek ana sing salah,,

Mbokan ana sing ngomong bid'ah maaf yaaa,,nyong ora bermaksud apa2..nyong cuma pingin ngeshare,,,ampunnnnnn
...[/code]Aja Sombong Ning Esih Mangan...
Reply
ente nggoapa nge-share kayak kiye nang kene,mgko ana sing ngarani bid'ah.....

suka masang postere smash/cherrybelle Nyengir

luwih mending maning mengagung-agungkan pimpinan partai/ormas bae li ora darani bid'ah


Nyengir
road to
6666th
Reply
Nduwure pan nyong pan mbangga2kan ketua ormas atawa partai, genah laka manfaate, apa maning yen mlebu pemerintahan tambah gawe muak Kalem bae
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)