Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
latihan nge-java nganggo textpad
#1
yuh sing pan dolanan java dasar...
kiyeh nyong pan ngeshare ilmu sing aku oleh neng lab...
Nyengir

sing dibutuhkan
1. java ==> jdk terinstal di sistem
ciri2 ne,,
buka neng control panel ana icon java ne...

2. textpad
monggoh di donlod neng kene
http://www.ziddu.com/download/9591224/te...1.zip.html

nah sing java ura pan tak jelasnasoale nginstale kuwe tok..
kecuali ana request nembe tak tulis Ngikik maning

okeh langsung instalasi textpad e...

meluni gambar kiye...
[Image: iwkl8l.jpg]
[Image: 2l87sap.jpg]
[Image: 15ev2mx.jpg]
[Image: rbxw6d.jpg]
[Image: 9t06m0.jpg]
[Image: 2gwdgm0.jpg]

nah barang wis rampung kan dijalana oya...
syarate kaya kiye sedulur...
[Image: i6y1di.jpg]
dibuka neng tools e ana fungsi2 kaya sing neng gambar...
tapi ari laka kaya gambar kiye, aja watir ana solusine.. tapi java kudu wes keinstall ndisit lhoh...
[Image: 357khox.jpg]

sing perlu dilakoni kaya gambar neng ngingsor kiye
[Image: 9jf69e.jpg]
pilih seka configure => Preferences
ngko metu kaya kiye
[Image: 16ghqbn.jpg]
trus pilih sing paling ngingsor
[Image: xljz2f.jpg]
trus pilih add,, "Java SDK command"
ngko dadine kaya sing kiye
[Image: 6ozhqs.jpg]
terus OK...

dadi settingan e textpad nggo dolanan java..
monggoh di coba...
Es TehEs TehEs Teh
saya suka siomay
Reply
karo notepad++ beres endi um? tampilane kayong sarser..
Reply
#3
bisane nganggo textpad kuwe saole neng textpad ana tools2 sing bisa nggo nge-compile, nge-run..
ari neng notepad++ aku urung tau njajal sing arane nge-compile + nge-run e..
biasane ari notepadd++ emang bahasane wis di deteksi
tpi ngerun e kan lewat cmd..
kayonge kuwe...

ari seka textpad... kari ctrl+1 ==> compile ; ctrl +2 ==> run
otomatis nge-run neng cmd ne...

kaya kuwe ndean...
nggo dolanan javane ngko di post maning...
urung sempet milah2e..
Ngikik

CMIIW...
saya suka siomay
Reply
Thumbs Up 
cm pengen nambah..
misale pengen coding java,mendingan nganggo eclipse..
kye go download eclipse ya:

[url= http://www.eclipse.org/downloads/downloa...12]eclipse download[/url]

ngko tak mein tutorial cilik2 he..
pada bae belajar..
wonx,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Apr 2010.
Reply
kang wonx.. monggo kenalan ndisit yak.. sedurunge post.... NyengirNyengirNyengir: ben afdhol ow... kenalan neng kene yuh.. Nyengir ,, gawe thread dewek... oke ok.e... di tunggu yak.. Nyengir http://www.tegalcyber.org/forum-4.html
Setiap Kesuksesan berawal dari Usaha
Usaha bermula dari Cita - cita
Cita - cita Berawal dari Mimpi
Mimpi Bermula dari Tidur
Tidur dulu ahh..
biar Sukses....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)