Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
coding 1st dopokan java
go kanca2 tegal sing esih pemula nang java (pada bae jon Nyengir )..
dan go nanggepi request thread sedurunge,kye tak suguhi nggawe program 'HELLO TCC' nang java...
asumsi; java dan eclipse wis terinstall ya..

1. buka eclipse..setelah terbuka klik kanan -> new -> project

[Image: 1_newproject.jpg]

2. pilih java project

[Image: 2_pilihjavaproject.jpg]

3. kasih nama project, anggap aj namanya NdopokJava,terus click Configure Default
cttan: klo kasih nama di awali dengan huruf besar

[Image: 3_createjavaproject.jpg]

4. pilih button folder,terus isikan seperti gambar.
kode etik di java source dinamakan dengan 'src'
dan output dinamakan 'classes'

terus tinggal di OK aja,terus langsung Finish

[Image: 4_konfig.jpg]

5. nah java project udh jadi tu,tp masih kosong

[Image: 5_jadi.jpg]

6.karena masih kosong kita bikin package dulu ya (package bisa kita umpamakan sebuah folder yg gunanya untuk menampung file)

[Image: 6_newpackage.jpg]

sorry kepotong2..soale ora olih sekang luwih 8 gambar..
lanjut gan...

7. kasih nama packagenya misal 'org.tegalcyber.ndopok'
[Image: 7_namapackage.jpg]

8. package udh jadi

[Image: 8_jadiPackage.jpg]

9. setelah tempatnya jadi (package) kita bikin isinya (Class)
[Image: 9_newclass.jpg]

10. kita kasih nama classnya (huruf awal harus besar) dengan nama 'HelloTcc'

[Image: 10_kshnamaclass.jpg]

11. klo udh bikin class,buka classnya dan isikan dengan code sesuai keinginan kita,misalkan disini dicontohkan untuk menampilkan hello.

[Image: 11_isicode.jpg]

12. jika code telah ditulis,maka kita langsung saja run file..
caranya klik kanan pada file --> run as --> java application

[Image: 12_runfile.jpg]

13. nah udh jadi tu..hasilnya bisa diliat di console

[Image: 13_result.jpg]

nah kanca2 pahami ndisit ya,misale pan takon aja isin2..
pake prinsip ATM --> AMATI TIRU MODIFIKASI..
be creatif..

mbokan ana sing salah tolong dikoreksi,maklum esih belajar..nubie..
aja klalen ijo2ne..Klepon
wonx,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Apr 2010.
Reply
#2
send klepon e kyehh spesial sekan sutimin ......... Ngacir

permasalahan sing sering ta temoni aq yen nggo java + eclipse, pada suatu ketika mbuh pben bsa ne eclipse aq kuwe bsa error dewek pesan error e jare java ne durung ke install padalah uwis nggo cmd be bisa compile ka, mbuh kuwe kadang eclipse madan njengkeli Ngikik , kadang juga default profile tiba2 ngilang dadi ne package2 sing ws digawe ditarik2 maning manual Nangis

solusi ne aq ganti nggo NetBeans Nyengir


oiya kuwe sing langkah 3 configure default dilewati ra papa owh ya ? soale aq seneng e ora mengikuti procedure sing ana Ngikik maklum sinau ne serampangan sing penting hasil akhire bener Ngguyu

ditunggu sing liane ahh ... Ngacir
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
lah kepriben c tut...eror pibe tut??
ndean durung kedetek daning OS e bahwa wis ana JVM sing terinstall..
coba maring environment variable..daftarna ndisit JAVA_HOME..

tahu aci aja klalen Cokot
wonx,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Apr 2010.
Reply
#4
maceme yen instalasi pertama tah ora masalah nah mengko suatu ketika tiba2 error dewek, soale aq kn install eclipse dudu ng drive c:// loh, mbuh ke deteck virus, mbuh ke pibe, apa mslh OS e ya mbuh Ngikik.

tp yen nggo netbeans lancar2 baen, aneh memang Ngguyu

ndi member liane yuhh owhh pada blajaran bahasa jawa yuhhh .... ditunggu komen liane owhh
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
(26-04-2010, 06:13 PM)myBenihime Wrote: .... soale aq kn install eclipse dudu ng drive c:// loh, mbuh ke deteck virus, mbuh ke pibe, apa mslh OS e ya mbuh Ngikik.

tp yen nggo netbeans lancar2 baen, aneh memang Ngguyu

ndi member liane yuhh owhh pada blajaran bahasa jawa yuhhh .... ditunggu komen liane owhh

eehhmm..nginstall eclipse ra perlu nang drive c:// tut..bisa nangndi bae..
y mungkin mang tutut wis biasa nggo netbean y monggo..sing penting project lancar kan... Mlembung Mlembung

iya liyane ndi y tut...kayane sepi ky kuburan Nyerah Nyerah
wonx,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Apr 2010.
Reply
#6
sing nganggo netbeans oh jon. ben imbang. ditunggu ya versi netbeans-e qeqeqe
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply
wah, nyong ngoding java mung nganggo editor Scite. ngompile-e nganggo cmd.

tapi iya, kayane luwih enak lan luwih terstruktur, (malah angger pan nggo GUI, gari teplok) yen nganggo NetBeans

//nyong ya esih sinau. isin, ana mastere nang duwur, sing gambare bendera abang putih Xixi
Reply
#8
sing netbeans ngko um...
lagi pelatihane anjog bab kuwe...
Nyengir

heheheh...
tak lanjut neng textpad ndisit baen yak...
Nyengir
saya suka siomay
Reply
go go netbeans.
hayuuu pada marahi.
aku melu belajar.
esih newbie nemen sekali banget.
hehehe, ngko tak wein Es Teh
*ora dik hehehe
masykur_g2,ngarasa bangga dadi member Forume Wong Tegal lan Sekitare sejak Jul 2010.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)