Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[matematika] dibagi nol
(09-07-2010, 05:44 PM)akhdaafif Wrote: misal:
(1) a / 0 = b
ekuivalen/pada karo:
(2) a = 0 * b

saka persamaan (2), berapapun nilai b, nilai a = 0. padahal, saka persamaan (1), a ora kudu 0, bisa bilangan apa bae. jadi persamaan (1) dan (2) ora konsisten. karena kuwe, hasil pembagian karo 0, "ora terdefinisi"

muga-muga paham Amin

yuh, pada bagi-bagi ilmu liyane maning girang

kuwi olih mbuktinane bisa nganggo perkalian karo pembagian,
nganggo bae penjumlahan karo pengurangan eben wong ora bisa matematika paham ooo kang, teruskan asale perkalian lan pembagian kan sing penjumlahan dan pengurangan.
Ayo monggo sing bisa tak mbein tahu aci
PISS
eben bocah sd paham kang qeqeqe
Urip mung sedelat, aja klalen madep ngulon
Reply
(02-04-2011, 06:59 AM)asad-yy Wrote: aturan ngawag (rada maksa) Ngikik:
a^2=(1)a.a
a^1=(1)a
a^0=(1)

PISS

CMIIW

sing ilmiah lah .. aja ngawaq .. ujug-ujug ana (1) sing ndi kweh? Ngukuri batuk
es teh saiki Rp 1.500,-
pesbuk'e nyonk
Reply
tak jelasna nganggo aturan pengurangan kyeh kang, nggo mbantu jelasna bocah SD, aja mung perkalian :
a : b = banyaknya b pada hasil a - b - b - b .... = 0
misal :
12 : 3 = banyaknya 3 pada hasil 12 - 3 - 3 - 3 - 3 = 0
shg 12 : 3 = 4
untuk
a : 0 = banyaknya 0 pada hasil a - 0 - 0 - 0 - 0 .... = 0
mumetskan rak ketemu akeh nol pira? mugane jawabane a : 0 = tak terdefinisi
misal :
4 : 0 = banyaknya 0 pada hasil 4 - 0 - 0 - 0 - 0 ... = 0
piraa akehe nole... modar rak bisa jawab tooo, margane jawabane tak terdifinisi
Es Teh
Urip mung sedelat, aja klalen madep ngulon
Reply
malah nambah bingung Ngukuri batuk enakan penjelasane um mimin
Reply
#25
mbales pertanyaane kang ichi bisane pangkat 0 hasile mesti siji

dadi nge teori perpangkatan kuee disebutna bahwa:
a^(x+y) = a^x . a^y

dadi misal:
a^2
= a^(2+0)
= a^2 . a^0

karena:
a^2 = a^2 . a^0

hasil sing memenuhi ben ruas kiri dan ruas kanan tetep sama adalah jika dan hanya jika a^0 = 1
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)