Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[takon] Tandurane umahe nt apa bae?
Sedulur-sedulur tcc, nyong pan takon maning tandurane njenengan nang umah apa bae? nyong umahe gersang soale sedulur, ora duwe pot. adong kebon sebelah umah tah sejen cerita. ijo2 nemen. kira2 tanduran apa yah sing apik jare panjengenan. sing gampang ngrawate. klepon sent sedulur adong jawaban memuaskan.. Klepon

aja nandur ganja tapi ya, kaya ng gerbang pasar pesayangan. ana wit ganja ng pot sampe duwur nemen tapi laka sing menyadari kuwe wit ganja. ampe jebule ana wong sing ngerti trus lapor puisi trus geger. untung wes di amanna pulisi talang cedek umahe aku. dudu aku kuwe sing nandur sung... PISS
"Nang TCC Tempate Nulis, Medang, Ndopok, Seduluran..."
Reply
#2
iz akeh maceme yen pan gawe ijo ijo umah jon..mending dolan ndisit maning umahe nyong neng debong..gemiyen gersang nemen saiki wis madan adem tak tanduri suket jepang suket gajah mini trus macem macem tanduran pot... lumayan luruh kringet aning libur
Reply
#3
Neng ngarep omahe nyong paling tumbuhan rambat macem pace,karo sing neng pot ya ana macem mawar karo cemara bonsai,,
aja klalen wit bodin,,neng aku bodine aneh nemen,,
dibedol ping pirang2 malah urip maning
ora krasa nandur tapi hasile mantepEs Teh
Reply
#4
yen ng omae aq, ana pohon pelem, pot2 sing dihiasi karo Anggrek (jenis e ora apal, ana macem2 sing nandur shejok), trus apa yahh akeh sihh., aq ra paham nemen soale
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
nang ngarep umah akeh tpi aku rak ngerti apa bae .. kakehan di pot .. nang jero umah ya akeh Es Teh
Never pretend to be others, cause what you see is just a piece of their life, not the whole of their life (R. Imani ; 2011)
Reply
#6
umahku neng ngarep kembang2an wekene jok,,,
mbuh arane apa bae,,,,
ari neng mburi omah akeh woh2an..
neng ngarep ya ana...
woh2an....

ngarep ana pelem,karo rambutan..

ari mburi ana jambu klutuk,,
sing abang karo sing putih,,
ana ceceg anapa,,
sing rame kuwi pete,,,
kadang ari woh pada njaluk tanggane,,,
kadang di dol neng pasar..

pelem e seabrek neng mburi...
ana 8wit nean,,
tuli jasak ya nandur jati napa,..
ana pisang juga ding...

tuli apa maning...
oya,,,
bibit2 tanduran...
kaya cangkokan2,,,
stek ya ana,,
sing seka wijil ya ana...
lengkap wis...

maklum jasak jok
wong departemen pertanian
cool nemen

kaya kuwe ndisit ndean.,,
ari sempet ngko dipoto wis.,..
Josss
saya suka siomay
Reply
#7
iz um nono jasake wong deptan?... dih njaluk tanemane oh no lumayan tak tandur neng kebon :xixi;
Reply
#8
yaul...
wong kabupaten...

njaluk apa um jablud,,
nyong beleh paham malah
qeqeqe
saya suka siomay
Reply
#9
apa mbuh apa sing penting bisa ditanem oh eben kebone aku ora cuma gedang tok Guling-Guling
Reply
platarane amba apa mung cilik?
angger platarane amba tah tanduri pelem mbuapa, lmyan nggo aub-aub panas.

angger Pot2an; mending apike nandur Lidah buaya, ginseng, atawa kaktus. disamping ngrawate relatip gampang, tandurane ora gampang mati tur bermanpangat, lidah buaya karo ginseng terutama. kena nggo obat herbal. sing penting laka ayam sliweran. Ayam paling dokoh notoli godonge ginseng.

angger teras e ana kanopi sacuil, di tandur wit2an sg mrambat, ben katon rindang. tp kudu telaten ngrawate, ben ora riwog-riwog, sering di pangkas.

apik maning tandur kembang anak nakal, ngko bs dipangkas ngebentuk seni, angger ana bakat seni, bs di gawe patung gajah atawa bebek. tp numbuhe ckup suwe, bs setengah tahunan nembe bs dipangkas seni (asumsi:nandur ws gede). kembang anak nakal gampang nemen tukule kang,, asal tlaten nyirame.
SERVE YOU BETTER

KREDIT HP ?? Hub. 085740452000
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)