Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aja isin dadi wong Tegal
Exclamation 
Nyengir kulo nuwun sdulur2 ngapak sing di paringi rahmat skan Tuhan YME..
enyong pan melu sharing keh ya sekilas tentang bala-balane dewek sing nang ndi bae Ngikik

Tegal emang unik ya? Unik apane?? Ya unik skan panganane,tradisine,uwong-uwonge karo sing fenomenal nang Indonesia ya kue bahasane ya jon.
nah,enyong pan melu sharing soal bahasa kie ya.

Akeh uwong luar kota sing kurang ngerti soal bahasa 'dewa' kie. Ora ngerti piben??
Ora ngerti dong Tegalan kue duwe ciri khas dewek dibanding bahasa ngapak liane nang muka bumi kie.
Ngapak kan ana Tegalan,Banyumasan,Cilacapan dll lah ya.

Nang Mindset (Mindset kue bahasa Inggris ya jon,mbokan ana sing ora ngerti:cool:) uwong di luar daerah ngapakan kue
ngertine saben krungu ana bahasa ngapak ya dianggepe Tegalan.
Enyong ya ngrasakna dewek nang bangku kuliahan kie.Banyumasan dianggepe pada karo Tegalan padahal ya bener-bener sejen
nek diperhatikna nemen.

Nah,esih nyambung soal bahasa kie keh..
Akeh kancane dewek sing rada isin nganggo Tegalan nang luar kota.Alesane?? Alesane ya pirang-pirang..Misale kie keh alesane
1.Wedi dianggep Ndesa
2.Isin mbokan diguyu uwong-uwong
3.Isin mbokan diledek (kie keh paling sering,enyong ya pernah ngrasakna)
4.Apa maning yah??Ya de el el lah ya...

Jakwire dewek sing pada kuliah nang semarang biasane nek ngomong ora gelem Tegalan maning.Padahal ya sing dijak ngomong ada-pada wong Tegal..
Jare wong Tegal :"Maksude apa ngomong kaya kue??Pada-pada wong Tegale be...."
Nah...jakwir-jakwir ya wis pada ngerasakna o ya misale sing pada ngrantau nang antah berantah??Iya belih??

Sarane enyong keh ya,aja isin lah dadi wong Tegal Ora Olih Ora Olih ....Dewek kie kudu bangga duwe bahasa karo logat sing ora bisa ditiru wong liya...
Misale dewek nganggo logat Semarangan apa Jakartanan dewek bisa,tapi uwong ngana DURUNG TENTU BISA!!Ngukuri batukNgandel wis omongane enyong...

Wis ya,kie dopokan sametune cangkeme enyong.Mbokan ora naymbung ya sori mayori lah..aja dibalang Balang SendalBalang Sendal apa maning Tendangan Maut...diwein Es Teh apa Klepon alhamdulillah..
Matur Nuwun nggo jakwir sing melu ndeleng lapakke enyong sukur-sukur komen...
:manuk:
BRAVO TEGAL!!!RamboRambo
Reply
#2
bener sing di omong poci Nyikep
kadang2 ora sadar dhewek ya ngrasakna,yen dolan maring kanca bocah sing wis suwe neng perantauan padahal kuwe bocah ya bisa bahasa tegal.tapi sih jare nyong karena isin mbokan diomong uwong,kiye sih bocahe ngomong langsung "yen ngomong tegal neng kene aja seru2,ngko nyong diguyu kanca2 sing neng kene karo tangga2."
brarti kan rasa memiliki terhadap budaya karo bahasa tegal esih adoh,bahkan ndean tah wis pudar.
sedih ora jakwir2....
Reply
#3
Nyong tah terus terang bae ora isin2 nganggo basa Tegalan sung neng ndi2 bae, pokoke dong ketemu kanca/ndospok karo kanca Tegal ya langsung umbruse nganggo tegalan :cool:

sing isin kuwe sebenere ora patut dicontoh, apane sing diisinna dongene? kabeh nduwe budaya adat karo nenek moyange, bener kwe justru sing moyoki kae karna orabisa ngikuti basane dewek, smntara dewek kan bisa ngikuti basa macem2 kan, sebenere kwe termasuk kelebihane wong Tegal keh Horee

nyonk paling sengit angger ana bocah trutama kancane dwek sing pas neng Tegal ndopoke tegalan tapi barang wis merantau sok2an nganggo indonesia pas ngomong karo nyonk loh Ngepruk secara kalau dirungokna ngga patia enak wagu lah pokoke, angger kro wong liya tah orapapa, sing penting bisa nempatna lah, aja sawak2 gampang terpengaruh budaya liyane sing ndadekna isin neng budayane dewek..

wis oh aja ndopok baen disambi Medang mbokan adem :medang: aja klalen Udud
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN
Reply
gyahahaha Guling-GulingGuling-Guling...nah kue sdulur...pancen klakuane wong gengsi kue patut dibalang Balang Sendal rame-rame..utawa dikon push up nganti mati ya belih??
suatu kebanggaan lah,Tegal sering disebut nang Tipi-tipi belih? Pokoke ngapakan model endi bae ya disebute Tegalan.Bangga belih kudune??Udud
Pas ana acara The Master ya Tegal arane keangkat sekaligus di espos gara2 um limbad belih??

saiki misale ana sing moyoki bahasa tegal,njajal,sing moyoki dikon ngomong nganggo bahasa Tegal samedok-medoke...ora bakal bisa gan....:Tukang urut:
Reply
#5
sing penting saiki ora usah saling nyalahna Medang haer dhewek memang bener2 pengin nglestarikna bahasa tegal, maka diwiwiti dari dhewek :medang: haer perlu usul maring pemda tiap tahun gon ngadakna "LOMBA PIDATO BAHASA TEGAL" ben bahasa tegal tetep terpelihara :medang:
"Kebenaranku kadang merupakan kesalahan, Kesalahan orang lain kadang merupakan kebenaran, Kebenaran hakiki hanya milik-Nya"
Reply
#6
nggo um poci
nyong melu takon yak...

aku nduwe jakwir neng smg kuwe akeh,,,
tapi nek tak bandingna neng jogja karo neng solo,,
sing notabene(mbuh bahasa tegale apa) bahasa jawane alus,,

aku bisa luwih nyaman karo bocah seka jogja mben solo..
bisane???

aku ketemu pirang jakwir seka smg,,
omongane dadi madan jawa2 nan,,,
tapi ari ketemu sing solo karo jogja,,
bisa normal2 baen sung..

kuwe kepimen um poci???
karo kanca2 semrang liyane wis...
saya suka siomay
Reply
sory telat nyaute keh . .mas no2,ente pngalamane luwih akeh skan nyong blih?trus y nyong krg dong karo pertanyaane nte . .hehe . .maklum DDR kie . . Isin nemen
@jaka tarub:setuju karo ente . .loken lomba pidato basa inggris bae sing dilombakna? Medang
Reply
wong tegal kuwe jare aku tah luwes...

dong ketemu cah semarang bisa semarangan, ketemu cah jogja bisa jogjanan, ketemu cah betawi ya bisa betawinan, walopun rada aneh sih....

tp sing gawe heran tah angger ana cah tegal trus ketemu cah tegal, tp ra nganggo basa tegalan kweh....

kuwe sing tak rasa malah ora ngakrabi....
road to
6666th
Reply
#9
kuwe kaya sing domongi ibnu ci,...
kadang e cah tegal sing semrang,,
ari wis kesuwen neng kana,,
ora tau ketemu,,
ujug2 pas ketemu klalen tegalane,...

ente sing urip neng semrang pimen kuwe???
saya suka siomay
Reply
Oh maksud e ky kue ? Nyong angel ngmg bhasa liane karo jakwir cetem.Contohe karo mahar wis.Pada2 nang rantau sing jawa nganggo o,te2p bae nek ketemu ngapak2n . .Misale nganggo jawa alus malah diganyami . .Ya kaya sing tak tulis nang nduwur kue . .Btw2,ol nang PC lemot nemen y?Enak nganggo hape kie . .
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)