Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aja isin dadi wong Tegal
biasane,wong wetan senengane n bisane mung ngulang kata "aja kaya kue" "enyonge lah" dll....jebule lapakke nyong hot thread sung.....Guling-GulingIsin nemen
:manuk:
Reply
#32
ora papa diguyu, tetep bangga dadi wong tegal...
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply
(04-03-2010, 05:36 AM)akhdaafif Wrote: ora papa diguyu, tetep bangga dadi wong tegal...

sing penting mental disiapna bae lah
Reply
#34
iya oh. mental kudu disiapna.

bangga dadi wong tegal Nyengir
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply
#35
iz daning pada ndopok apa kiye tak tinggal suwe jebule wis rame..ana pacetan anyar kyeh. Nyengir. aku melu urun ah..urun umbrus mbuh apa.. Xixi jare nyong tah bahasa tegal kiye bahasa sing paling top markotop.. ora mambu feodal.. ora mbedakna piyayi karo suruhane... ora mbedakna senior karo yunior .. ora mbedakna enom tuwa ora mbedakna ayu ora ayu,,bagus ora bagus,, sugih mlarat .... pokoke basane ya kuwe tok ..laka basa alus absa kasar..pada bae kabeh.. mung siji "basa tegal" intine kuwe basa tegal kuwe ngilangna diskriminasi..ora mbedakna drajat menungsa kwehh..apa belih basa sing luhur nemen aning kaya kuwe? nyong tah ngacungi jempol maning nenek moyange tegal sung Nyengir bisa nyiptakna basa sing tidak melanggar HAM.. bebas berekspresi...ora kakein basa basi sing akhire dadi mambu Xixi ..basa tegal dudu moni ora ngerti ungah unguh ataw ora hormat maning sing luwih tuwa aning anggo basa tegal emang pada kabeh.. tapi rasa hormate dudu neng basa sing bisa diplintar plintir sakrepe cangkem tapi luwih neng tindkan tawa prilakune jon ya belih Nyengir aning bahasa ka sakerepe cocot oh pan ngomong apa...bisa baen atik bahasa alus kaya kromo inggile wong jawa jogja atawa solo..tapi nyatane ...atine ora sesuai luwih medeni oh..cangkem karo ati sejen.. mending basa tegal wis.. bebas tapi sopan istilahe kaya kuwelah kayong angel njelasna Guling-Guling
Reply
^^ wkwkw sedemikian hebatnya basa tegal ahh... mantep sung.. untung neng KTP ne aq Tempat Lahir Tegal owhh Ngikik melu2 bangga brarti, yen aya kuwe brarti HAM kur niru ide2 sing neng tegal, aja2 pendiri HAM lahire neng Tegal kyehh Guling-Guling
Reply
#37
oh ya, jare aku yen ngomong karo sing luwih sepuh, nggo basa krama. yen ora bisa, nggo bahasa indonesia, ya urapapa. soale, bahasa tegal yen ngomong nggo wong tuwa, kayonge kurang sopan. maklum wong jawa, unggah-ungguh ya kudu tetep dijaga
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply
#38
wkwkwkkw...
pisuhan2 tegal kadang dinggo nggo wong tuwa anapa owh..

aku ari nongkrong karo wong2 tuwa (macane senior)
sing wis duwe anak,, (anake enggal sepantaran maning wkwkkwkwk )
daning cah nome ya digasaki kaya karo jakwire dewek...
wkwkkw...

tapi ya kaya kuwe lah..
saya suka siomay
Reply
bener keh apa omongane um jablud!
kang apip,biasane beberapa uwong tuwa (35++) kue malah seneng dijak ngomong tegalan.jare melestarikan budaya ngonoh...Es Teh
Reply
#40
aku sih tak usahakna nggo bahasa krama lah maring wong tuwa. kecuali emang sing bener2 kenal, nembe wani nggo bahasa tegal. kyeh pendidikan saka wong tuwa soale. melestarikan budaya tegal sekaligus melestarikan budaya jawa. ya belih? Nyengir
jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??

Akhda Afif Rasyidi
Blog: http://akhdaafif.com
Email: mail[at]akhdaafif.com
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)