Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nginstall sing arane Android Development Tools, Eclipse
#1
mumpung lagi anget2 e android aja sampe kown ora up2date yahh,
Apa kwe android karo eclipse :
Android kuwe sistem operasi nggo mobile device sing awale dikembangna daning Android Inc.
Bar wis nggawe, perusahaan kuwe dituku daning Google pas tahun 2005. Andoroid digawe nggo kernel linux (2.6) sing wis disesuaikan men jalan neng device mobile.
Nah neng njero kernel linux mau wis ana sing arane Core Services ( termasuk driver nggo perangkat keras, pengaturan proses dan memori, pengamanan (security), jaringan (network) dan power management).
Aplikasi sing jalan neng Android digawe nganggo bahasa Jawa (java), nganggo sing arane Java Core Libraries, aplikasi kiye mlaku neng nduwur Virtual Machine sing arane Dalvik.

Saiki pindah maring eclipse, eclipse kuwe perangkat lunak sing fungsine nggo mbantu nulis/nggawe aplikasi android sing neng njero eclipse tentune ws diinstal Android Development Tools (ADT)

Sing kudu wis jalan
Instalasi Java
Download JAVA SE
http://www.oracle.com/technetwork/java/j...index.html
Jika menggunakan linux
Instalasi java di Fedora
yen nganggo windows Next2 bae,

kemudian SDK-Windows-android e
saiki kown donlot langsung bae n install SDK-windows .exe
http://developer.android.com/sdk/index.html

Yen sing neng bagian “Sing Kudu wis Jalan” terpenuhi, bar kuwe dewek ceritane mengunduh sing arane eclipse, neng kene nyong nganggo eclipse versi Galileo (ora ngupdate minor (service relese 1 or 2)), kown bisa ndownload neng alamat kiye (sing Java Developer yahh)
http://www.eclipse.org/downloads
direct link e : http://www.eclipse.org/downloads/package...s/galileor
Note : Aja nganggo eclipse Helios jon krna wktu ta coba AVD ne error
tp untuk beberapa kasus helios bisa jalan, kyk neng Fedora 10 e aq bsa jalan tp ng Windows Xp sp3 ora jalan2, untuk diperhatikan aja sih



Pastikan computer kown terhubung karo internet ya, yen computer kown during terhubung, gawa bae maring Warnet
1. jalanna Eclipse, bar kuwe pilih help > instal new software.
2. Klik add neng sebelah kanan atas.
3. Pas neng kotak dialog add repository, isikan nama : ADT dan location : https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/
4. ndeleng kotak Available software. Centang neng item Developer Tools bar kuwe pilih Next.
5. neng tampilan sawise mau, kown mesti weruh sing arane daftar tools sing pan di download. Bar kuwe pilih Next. Dilanjut karo accept trus finish.

Nyiapna nggo download package e

Selamat kown wis anjog maring tahap kiye, seperti biasane komputer kown kudu nyambung karo sing arane internet. Saiki beranjak maring langkah-langkah e owh.
1. jalanna Eclipse, pilih Window > Android SDK and AVD manager
2. Pilih Available Package
3. Centang neng Android Repository
4. Otomatis akan melakukan Update , yen ora pilih Refresh
Pilih sing endi sing pan dipilih ora usah kabeh dipilih, yen nyong sing tampak pada gambar
Saiki nggawe simulator owh sing aran keren e Android Virtual Device
Simulator kiye sing mengko ne dewek undang nggo njalanna aplikasi android
1. Klik Windows > Android SDKdan AVD Manager sekan eclipse, neng kotak dialog Android SDKdan AVD Manager, pilih New
2. Isikna persis aya kiye, ya
Name AVD22
Target Android 2.2
SDCard kosongi bae
Snapshot kosongi bae
Skin WQVGA400
Hardware kosongi bae
yen wis nggawe, klik aran AVD ne trus golet tombol Start
ditunggu sekitar 15menit men numul tampilan emulator Hp android e kown ya, jadi sabar Nyengir

sing sering ditakonna karo permasalahan sing sering numul
[T]emang e bisa jon ADT ora didonwload langsung, maksude didonlot trus di install offline,
[J] ya bisalah tinggal pas pan install path ne ngarah neng folder lokal e kown, lakukan langkah kiye aja ana kesalahan yen kown kudu ngrubah path n nama file ADT e, soale jare eclipse mengko dikira "file kiye tah mau ws diinstall owh"
[T] Asem jon AVD ne aq daning menuhi layar dan ora bisa ditutup or diciliki
[J] kown yen pan njalanna AVD ora usah gede, pilih ukuran e ana menu ne kan pas pan launch, aq biasa nganggo Scale 6 or 7

yen ana permaslahan ndopok neng kene bae,





Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
o ya kiye sing di donlot sing ndi kang ?
kan akeh eclips e Josss
sing pengen send KLEPON / klik SUWUN monggoh
sing pengen send SENDAL kudu ana alesan sing pas
Reply
semoga laka um ibnu lewat mene bal Ngikik


wah kayane android lagi booming nemen.. pengen tuku dadine Kejem ah..
Reply
esih bingung Ngikik

muga muga baen um ibnu engko baen lah liwate :P
sing pengen send KLEPON / klik SUWUN monggoh
sing pengen send SENDAL kudu ana alesan sing pas
Reply
#5
(10-04-2011, 08:01 AM)iqbal Wrote: o ya kiye sing di donlot sing ndi kang ?
kan akeh eclips e Josss

Donwload e sing java developer yah Bal,
http://www.eclipse.org/downloads/package...s/galileor

oh iya kown juga kudu install JavajDK ndisit jon
http://www.oracle.com/technetwork/java/j...index.html
pilih sing download jDK yah Bal,

(10-04-2011, 08:05 AM)Elank Wrote: semoga laka um ibnu lewat mene bal Ngikik


wah kayane android lagi booming nemen.. pengen tuku dadine Kejem ah..
kown bisa niruni gaya ne iqbal owh jon, dolanan android nggo emulator ng PC, cara2 ne wis ta pos ng thread Mobile OS njajal goleti trus curhat karo iqbal, soale cah kae lg njajal2 jon

yen ana sing kurang paham takon bae, mumpung lagi mood ngajari wong kyehh Ngikik maning
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
kue java SDK apa JDK um?
Ngukuri batuk
java ™ ora bisa yah um Maksude apa?

ana kata during yah Wrote:Pastikan computer kown terhubung karo internet ya, yen computer kown during Ngikik terhubung, gawa bae maring Warnet
1. jalanna Eclipse, bar kuwe pilih help > instal new software.
2. Klik add neng sebelah kanan atas.
3. Pas neng kotak dialog add repository, isikan nama : ADT dan location : https://dl-
ssl.google.com/android/eclipse/.
4. ndeleng kotak Available software. Centang neng item Developer Tools bar kuwe pilih Next.
5. neng tampilan sawise mau, kown mesti weruh sing arane daftar tools sing pan di download. Bar kuwe pilih Next. Dilanjut karo accept trus finish.
sing pengen send KLEPON / klik SUWUN monggoh
sing pengen send SENDAL kudu ana alesan sing pas
Reply
#7
java jdk, jon
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
um sutimin ... kue ngelebokna location e
http://dl- ?
apa http://ssl.google.com/android/eclipse/. ?

tulung pencerahaane oh ... esih Ngukuri batuk nang tahap

3. Pas neng kotak dialog add repository, isikan nama : ADT dan location : https://dl-
ssl.google.com/android/eclipse/.
4. ndeleng kotak Available software. Centang neng item Developer Tools bar kuwe pilih Next.
5. neng tampilan sawise mau, kown mesti weruh sing arane daftar tools sing pan di download. Bar kuwe pilih Next. Dilanjut karo accept trus finish.
sing pengen send KLEPON / klik SUWUN monggoh
sing pengen send SENDAL kudu ana alesan sing pas
Reply
#9
kwe ana gambar e owh jon, buka (klik add) e + alamat mau ora nganggo titik neng mburine
https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/

Kown wis mbuka eclipse e kan ?
bar kuwe Help > Install New Software
muncul halamna Install New Software e (available software)
bar kwe deleng neng kanan atas ana tombol Add, klik bae, mengko numul sing ng postingan e aq :
Name : ADT
Location : https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/

klik OK, tunggu beberapa saat mengko neng bagian kotak tengah muncul Developer tools, kemudian di centang neng box Developer tools, bar uwis klik next nggo donlot ADT ne, tunggu beberapa saat, mengko muncul pilihan Accep | do not Accept, pilih sing Accept, bar kuwe proses instalasi yen ws rampung pilih Finish, mengko Eclipse njaluk restart, kown restart bae eclipse, trus ikuti langkah ngingsore
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime
Reply
keh dadine kaya kiye
pangapura sit keh rada spam ampunnnnnn (Click to View)
sing pengen send KLEPON / klik SUWUN monggoh
sing pengen send SENDAL kudu ana alesan sing pas
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)