Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[gawe]Tegal dadi Kota Industri
Quote:nyong duwe pemikiran kaya kiye soale melas maring kanca kanca lan tangga-tanggene aku, sing golet kerja angel neng tegal dilawani mangkat jakartanan.

jaba dudu dewek, sapa maning lhen sing pan mbangun Tegal??
melas?? lapangan kerja ora musti industri Ngikik maning


mbangun??? pembangunan juga ora mung sektor industri Ngikik maning
Reply
lawong kiye lagi mbhas industri.. Pimen-pimen carane
waca postingan plg duwur seh aja mung maca judul'e tok
kalo punya ide yg lain bwt mbangun tegal ya slaen industri monggo bkin trit maning.. Es Teh
es teh saiki Rp 1.500,-
pesbuk'e nyonk
Reply
Ngikik maning Ngikik maning Ngikik maning
monggo diwaca maning Guling-Guling
kan olih kontra
(02-05-2011, 09:52 PM)tahuaci Wrote: pibe kuwe ya????bokan ana sing duwe ide pibe carane?? atawa ana singh ora setuju???? Es Teh



Quote:Desa harus jadi kekuatan ekonomi
Agar warganya tak hijrah ke kota
Sepinya desa adalah modal utama
Untuk bekerja dan mengembangkan diri

Walau lahan sudah menjadi milik kota
Bukan berarti desa lemah tak berdaya
Desa adalah kekuatan sejati
Negara harus berpihak pada para petani

Entah bagaimana caranya
Desalah masa depan kita
Keyakinan ini datang begitu saja
Karena aku tak mau celaka

Desa adalah kenyataan
Kota adalah pertumbuhan
Desa dan kota tak terpisahkan
Tapi desa harus diutamakan

Di lumbung kita menabung
Datang paceklik kita tak bingung
Masa panen masa berpesta

Itulah harapan kita semua

-Iwan Fals-

uripe kayong dame nemen di luar hiruk pikuk perkotaan Mbayangna
Reply
#14
Bener jare sapa mau.. tegal yen bisa dadi kota wisata baen..
aja dikotori nganggo industri sing gedean kaya pabrik2 ngonong..
soale walaupun ana amdal dsb.. tetep baen polusi.. kaya aku kie ning cikarang,
hawane panase por..jajal sing umahe ning talang, panas beleh?nean ora patia
ngaruh yen esih industri rumahan.

Trus bener juga tegal kuwe yen nggo industri gedean urung cocok soale aksese madan
angel. Pelabuhan sih ana, tapi bandar udara urung ana.
Tegal olih terkenal karena industrine, tapi industri2 sing ramah lingkungan. Kaya contohe
industri teh, kerajinan tangan,dsb.
Medang
jaba dudu aku,ya koen oh sing mbangun tegal ^^
Reply
ning misal pan gawe kota pariwisata,

apa sing pan ditonjolna??? sesuatu sing beda lan laka neng ngendi2??? Bingung Kyeh

selama kie pariwisata neng tegal kan mung ngandalna PANTAI (PAI, PURIN) karo GUNUNG (GUCI)
sing nyong ngerti kuwe tok PISS


kira2 ana apa belih liyane sing luwih dahsyat??????? Bingung Kyeh

contoh Bali nduwe Tanah Lot, GWK, dll. Jogja ana Kraton, Candi, dll

Tegal???? PISS
Reply
Aku jg kurang sreg ning tegal dadi kota industri ky kae..

Ning bisa tah kaya singapura bae oh, isine kantor, dalane rapi, kotane adem lan bebas polusi..
Nyikep
Reply
pariwisata dudu mung tempat rekreasi tok um Nyengir
tegal ya duwe batik dewek lah kuwe gawe bae wisata batik,
apa kae kaya ng semedo isine fosil2 bisa juga nggo wisata sejarah Josss
panganan tegal akeh loh macem enak2 maning Josss
kuwe bisa juga nggo wisata kuliner Es Teh
wisata industri kaya ng pabrik teh sing mambune enak
mbuh ng talang industri2 logam Josss
bersamamu itu sangat menyenangkan ^_^
Regards
animcuwiru

Reply
Quote:egal ya duwe batik dewek lah kuwe gawe bae wisata batik
esih kalah karo kota batik pekalongan atawa jogja, lan solo arip

Quote:kaya ng semedo isine fosil2 bisa juga nggo wisata sejarah
esih kalah karo sangiran sragen tmpt ditemukane fosil manusia purba arip

sing bener2 laka-laka kuwe apa lho PISS
Reply
aja kanda kalah dipit ish,,, durung apa apa kah Ngikik maning
Reply

kaya kiye kyeh durung apa-apa senengane wis pesimis Gedeg-gedeg dicoba ndisit isss Ngikik maning
kapan kandah kalah menang, dewek urung nyoba apa-apa wis ngaku kalah pimen ceritane kiye Stress Nemen

misal batik.e tegal esih kalah karo pekalongan gawe inovasi anyar tapi ora usah mlenceng seka batik tegal Nyengir

begitu juga semedo, sing neliti kan tembe beberapa coba kapan di teliti luwih adoh sapa ngerti ditemukna fosil2 purba kala liyane Nyengir

aja patah semangat ahh Merdeka

Quote:jaba dudu aku dewek mbuh koen kabeh sapa maning lhen sing pan mbangun tegal Ngikik
bersamamu itu sangat menyenangkan ^_^
Regards
animcuwiru

Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)