Posting Balesan 
 
Reting Dopokan:
  • 0 meon suara - 0 Rata-rata
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Widaran - Tandurane wong Tegal
04-06-2011, 03:10 PM
Posting: #1
Widaran - Tandurane wong Tegal
Sing ngaku cah Kota Tegal mesti tau weruh tanduran kiye. Aran Tegale Widaran, jare wong pinter aran latine Zizipus Mauritiana. Woh’e wangi, sepet, legi, kecut, rasa khase buah kiye cocog karo ilate wong Tegal. Panjenengan kabe kudu kenal karo tanduran kiye sebabe tanduran kiye dadi tanduran khase Kota Tegal.

Ana sing ngarani Apel China, ning wong India ngarani wit kiye Ber utawaBoroi. Aran Widaran dewek saka basa sansekerta Badari. Biasa, ilat-ilat wong Tegal dadi-dadine ya wit-diaran: Witdaran : Widaran. Tanduran kiye mlebune tanduran tropis – subtropis sing mlebu keluarga Rhamnaceae. Uripe akehe neng pinggir laut bisa urip paling duwur 600 meter sanduwure banyu laut (SBL) , ning nang India karo China bisa anjok 1600 meter SBL. Panjenengan kabeh bisa weruh tanduran kiye neng daerah Muarareja, Trowongan nganti Mintaragen sing saiki perumahan becak.

Duwur - duwur pange(batang) anjok 12 meter. Gampang dipenek tapi ati-ati sebabe akeh ri-ne. Pange atos apik nggo nggawe peranti umah. Godonge cilik-cilik ngruntahi tapi apik ngango bahan pupuk godong. Ning neng Arab, godonge biasa nggo pakan Onta. Woh’e kyeh manfaate nggo awak. Sugih vitamin C, B1, B2, B3, kalsium, Fospor tur esih akeh zat liane.

Wohe bisa nggo ngobati lara weteng, diare lan gangguan pencernaan liane. Dicampur karo lenga, bisa nggo ngurangi rematik diusap neng sing pegel. Godonge jarene bisa nggo ngobati nggreges – demam, godong enome juga bisa nggo nggobati diare karo radang gusi.
Saliane nggo pengobatan, Woh karo wijile wis memenuhi standar Amerika karo Eropa nggo nggawe Biodiesel. Kiye sing ndadikna Widaran dadi salah sijine komoditas penting ning India. Oiya, saiki sing nyekel pasar internasional nggo Widaran kye India. Jarene Wikipedia nengkana ana 88.000 hektar khusus nggo Widaran

Neng Tegal dewek, tanduran kiye durung ditandur massal, nembe bisa nge-klaim ne tanduran kiye khas karo nandur Widaran nggo adem-adem umah. Saluwihe biasane wohe digawe es Widaran, manisan Widaran utawa Jus Widaran.

Mugane, aja Nonton filem India terus. Yuh saiki nandur widaran, endah arane Tegal bisa nyaingi India nang produksi Widaran. Ning ora dewek sapa maning ***

Ning ana salah nulis njaluk pangapurane maklum ndisit nang IPS ra blajar biologi.. he he he Es Teh
Bagi seorang muslim, menanam adalah ibadah. Apabila tanaman itu berbuah dan makhluk Allah memakannya maka pahala baginya. Bila tanaman tersebut meneduhkan dan menghasilkan oksigen yang dihirup makhluk Allah, maka pahala baginya.

Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
04-06-2011, 03:40 PM
Posting: #2
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
Wah mastere wit2an mulai nyumul..
golet2 ning mbahe ketemu gambar2e.. tak rewangi munculna keh..

Wit2ane..
buaheSing wis diolah..
Mbiyen aku sering tuku es widaran..
sing dodol tanggane.. awan2 es widaran karo jajan ciki mbuoran.. trus mangane ning wit2an kersem Ngikik maning
jaba dudu aku,ya koen oh sing mbangun tegal ^^

Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
04-06-2011, 05:18 PM
Posting: #3
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
Saiki kayane wit widaran wis mulai jarang nang tegal. Miyen pada ditebangi. Taun wingi kayane mulai ditanduri bibite maning tapi karena ora tau disirami dadine mati
The Nothing-Nothing City

Dolan maring website pengguna kiye Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
04-06-2011, 07:30 PM
Posting: #4
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
Dadi kelingan jaman SD sung, sering ngempeti wit widaran ning pereke sekolahan, ari wis akeh....mangane ning wit pelem,

Gara2 kewaregen widara, mudune keplarak......wkwkwkwkwkwkwk
Bisnis unik minim pesaing, terbukti menghasilkan income Rp 80.569.459 sebulan. bisa di cek videonya di youtube, pelajari caranya, klik: http://www.ngantorsambilbisnis.tk

Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
05-06-2011, 06:14 PM
Posting: #5
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
aku durung tau weruh daning ya Ngukuri batuk
kaya mahkota dewa daning?
You Nglepon Me, I Nyendal You..
You Nyendal Me, I Nglepon You..


Easy

Dolan maring website pengguna kiye Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
05-06-2011, 10:55 PM
Posting: #6
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
aku tau mangan kiye Nyengir
rasane enggal kaya apel Ngikik
ng adb sebelah lor.e balongan ana wit.e ohh adong pas panen senenge dipataki Ngikik
bersamamu itu sangat menyenangkan ^_^
Regards
animcuwiru

Dolan maring website pengguna kiye Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
06-06-2011, 10:51 AM
Posting: #7
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
Nyong yakin tanduran kiye akeh kenangane nganggo bocah bocah kabeh sing gedhe neng Tegal. kuwe alesane bisane dadi tanduran khase wong Tegal. Nggo sing durung tau njajal, kudu cepet cepet nggoleti. ne esih durung ketemu, coba ente mlaku mlaku neng trowongan (Jalan Blanak - Tegalsari) akeh sing esih dodol. terus aja klalen wijile ditandur maning, aja dibuang ya.

Semoga anak putune nyong mengko esih bisa rasan sepet sepete widaran karo manis manise asinan widaran.
Bagi seorang muslim, menanam adalah ibadah. Apabila tanaman itu berbuah dan makhluk Allah memakannya maka pahala baginya. Bila tanaman tersebut meneduhkan dan menghasilkan oksigen yang dihirup makhluk Allah, maka pahala baginya.

Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
07-03-2012, 07:03 PM
Posting: #8
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
(04-06-2011 03:40 PM)masindra Tulis:  Wah mastere wit2an mulai nyumul..
golet2 ning mbahe ketemu gambar2e.. tak rewangi munculna keh..

Wit2ane..
buaheSing wis diolah..
Mbiyen aku sering tuku es widaran..
sing dodol tanggane.. awan2 es widaran karo jajan ciki mbuoran.. trus mangane ning wit2an kersem Ngikik maning

kue sing rasane rada kecut ya?? kayane tau mangan iz.. wouow
Siapa mengenal dirinya, dia akan mengenal Tuhannya. Siapa mengenal dunianya, dia akan mengenal akheratnya.

Dolan maring website pengguna kiye Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
08-03-2012, 11:20 AM
Posting: #9
RE: Widaran - Tandurane wong Tegal
mbiyen jamane cilik nyong dong dolan mring muareja ya senengane penekan wit widaran... saiki wite wis laka... ngakak kejer
Kamu tak perlu memiliki segalanya untuk bahagia, karena yang kamu butuh hanya seseorang yang mampu buatmu tersenyum disaat terluka.

Goleti kabeh postingan seka pengguna kiye
Add Thank You Kutip pesan kiye neng balesan
[+] 1 user says Thank You to mendoan_anget for this post
Posting Balesan 


Maring Forum:


Hubungi Kami | Forume Wong Tegal lan Sekitare | Menduwur | Maring Konten | Mobile Version | Sindikasi RSS