Reting Dopokan:
  • 1 meon suara - 5 Rata-rata
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
11-06-2010, 02:36 PM,
Posting: #11
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
keslumbat >>>
medegdeg >>>
blakesunuk >>>
pondeh >>>
lempoh >>>
kajogan >>>
road to
6666th

Add Thank You
11-06-2010, 02:56 PM,
Posting: #12
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
kajongan maksude nu?? pada bae onggrongan oya??neng nyong seringe kajongan karo kacokan
pondeh apa kwe??
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN

Add Thank You
11-06-2010, 03:19 PM,
Posting: #13
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
kajongan tah aran pedukuhan nang tarub owh

Kajogan=elom,menyesal

pondeh=lemes
road to
6666th

Add Thank You
11-06-2010, 03:41 PM,
Posting: #14
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
bungpet
njengking
ndodok
ngoceh
ngoromed
ngomnyang
Add Thank You
11-06-2010, 04:02 PM,
Posting: #15
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
loken >> masa [mambu2 ora ngandelan]
sung >> yakin
jare sapa >> kata siapa
kiter >> putar balik
engsreng >> pacaran
tarok >> pacar
miyang / mayang >> ???
Add Thank You
11-06-2010, 04:04 PM,
Posting: #16
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
udud-----ngrokok
tuku------beli
njaluk-----minta
wong mis-----pengemis
adus-----mandi
cewox----cebok
kaya kuwe-----kaya gitu
lunga----pergi
mlayu----lari
mlaku----jalan kaki
numpak----naik
keindahan di mata tak pasti kebahagiaan,karena kebahagiaan sesungguhnya ada di hati

Add Thank You
11-06-2010, 04:06 PM,
Posting: #17
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
melu urun ah..

picek ==> buta
budeg ==> tuli
wedi, medeni ==> menakutkan
anyeb ==> basi
pan ==> mau
kapok ==>
rumangsa ==>
belih ==> tidak
jaba ==> luar / kalau
udag, dudag, ngudag = kejar/dikejar/ngejar
babarblas = sama sekali (ora ngerti babarblas)
harikseminggah ==>
ndodok ==> jongkok
patiya ==>
genah ==> jelas
nginggeng ==> ngintip
badekan ==> tebakan
parani/marani ==> didatengin

semono ndisit .... Es Teh
Add Thank You
11-06-2010, 04:36 PM,
Posting: #18
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
gemblung >> gila
ente >> kowen
laka >> tidak ada
kemeng >> pusing
tuku >> beli
udud >> rokok
sendal >> sandal
Add Thank You
11-06-2010, 06:22 PM,
Posting: #19
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
ana sing aku durung ngerti sing saiki :

kandegen
contone : bocahe lunga, kandegen balik maning Bingung Kyeh

bagjane
contone : awit mau si itong padahal sibuk nemen, pas wadonan teka, eh itong bagjane teka juga Bingung Kyeh
"PENGALAMAN KUWE GURU PALING APIK, TAPI GURU SING APIK DURUNG TENTU BERPENGALAMAN"

Add Thank You
11-06-2010, 06:42 PM,
Posting: #20
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
kandegan kwe dudu kandegen, artine ana loro bisa kondangan bisa jebule, kuwe neng ente brati jebule

oya pada ngerti "sanggoa" belih?pada kaya mbokan contone: daning esih neng kene jon! sanggoa sih wis merad

mburaha/mbuapa=basa indonesiane apa yah? contone: kaya kiye mburaha oh kena nggo cangkingan Ngikik
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN

Add Thank You


Maring Forum:


Hubungi Kami | Forume Wong Tegal lan Sekitare | Menduwur | Maring Konten | Mobile Version | Sindikasi RSS