Reting Dopokan:
  • 1 meon suara - 5 Rata-rata
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
14-06-2010, 10:02 AM,
Posting: #31
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
tapi jebule nggo kata 'kalau' karo 'bagaimana' ng basa Tegal akeh nemen variasine. deleng bae nggo kata 'kalau', ng TCC ana sing nganggo angger, ari, dong, dang, jaba, yen, nek.. terus kata 'bagaimana' y ora kalah akeh variasine, ana sing ngomong: keprimen, kepribren, primen, priben, pime, pibe..
melu urun
jungkat: sisir
mandoran: kondangane cah cilik (sunatan)
Add Thank You
14-06-2010, 04:31 PM,
Posting: #32
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
'ngonong' juga bahasa tegal oyaa?
Add Thank You
17-06-2010, 08:11 AM,
Posting: #33
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
melu urun :
karo = bersama
wani = berani

Medang
"Kebenaranku kadang merupakan kesalahan, Kesalahan orang lain kadang merupakan kebenaran, Kebenaran hakiki hanya milik-Nya"

Add Thank You
17-06-2010, 06:15 PM,
Posting: #34
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
slonang slonong

kuwe artine apa yhaaa??
Add Thank You
18-06-2010, 11:46 PM,
Posting: #35
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
awagan ---- ngaco
wagu ---- aneh
*sensor* --- monyet
ngising --- BAB (kasa)
rika --- kamu
neyeng --- tiengen ??? qeqeqe
guyonan --- candaan
umpetan --- sembunyi
Urunan ---

akeh nemen um, ngko tak cetakna dadi kamus TEGAL - INDONESIA wis
]
AKU SUDAH DEWASA MAK, PENGEN NIKAH
Gadget Gratis Seka Xpango : KLIK NENG KENE
WEB PRIBADI ENYONG


Add Thank You
23-06-2010, 03:44 PM,
Posting: #36
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
leneng wis durung? artine tiang listrik
made in bali, wayan in jawa, putu in sumatera, gede in kalimantan, nyoman in irian, gede in flores, nengah in sulawesi, tapi ajie tetap in tegal

Add Thank You
23-06-2010, 07:59 PM,
Posting: #37
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
ari/adong => kalau [ari kaya kuwe, adong kaya kuwe]
Add Thank You
23-06-2010, 10:10 PM,
Posting: #38
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
metaktak
kemureb
mrekungkung
ndegeg
mentiyung
doyong
road to
6666th

Add Thank You
24-06-2010, 01:01 AM,
Posting: #39
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
Pendak ---seminggu
(tapi ana sing ngarani juga setaun, misal acara khaul biasa diarani juga karo istilah mendak)
(Belanda : seven daag)

Brug --- jembatan
(Belanda : brug)
Add Thank You
24-06-2010, 01:42 AM,
Posting: #40
RE: Ngelist kosa kata lan istilah nang Bahasa Tegal.
pendak bisa juga artine saben yah Ngikik

pendak minggu = saben minggu
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN

Add Thank You


Maring Forum:


Hubungi Kami | Forume Wong Tegal lan Sekitare | Menduwur | Maring Konten | Mobile Version | Sindikasi RSS