Reting Dopokan:
  • 0 meon suara - 0 Rata-rata
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
*takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
22-10-2010, 02:53 PM,
Posting: #1
*takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
Kang mbakiyu
Melu takon cara ngrawat iwak (khususon KOI) lhen,,
tembe tuku mau bengi esuke mati,,
Sing komen ora OOT tak ngein Klepon sebakulEs TehEs Teh
Add Thank You
22-10-2010, 04:34 PM,
Posting: #2
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
jenis iwak kue emang angel cara perawatane wa... rentan mati, gampang stres.. kudune ekstra hati2 ... masalah air kolam ya kudu dijaga .. ana oksigene jga aja klalen ... masalah panganan ya iya.. ja kluwihen aja kekurangen.. misalkan keluwihen nang pakan trsebut malah larut nang banyu kolame.. ngakibatna jamur juga.. coba bae buka ng google kang. cara perawatan ikan koi
kemplu

Add Thank You
[+] 1 user says Thank You to d3apudra for this post
22-10-2010, 04:47 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 22-10-2010, 04:49 PM {2} daning mendoan_anget. Edit Reason: )
Posting: #3
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
nyong juga mbiyen lg jamane ezih cilik seneng nemen ngingu iwak, malahan iwake tak didoli hehe...

keh beberapa tipe :

- ning nembe tuku,iwake didalah nang tempat sing amba, aj diplastiki bae.
- ning makani aj kakeyen nyebar pakane, ko kolame butek, sing bisa nyebabna iwak mendem hehe

- kolame aj terlalu kena sinar matahari langsung.

- misalen ana lumute, lumute aj di buang.lumut kwe ibarate camilane iwak.

- ning pan di pakani,uget2 atawa cacing sutera aj di cemplungna langsung mring kolam iwake.sedurunge uget2 atawa cacing suterane di endapna ndisit nang cedok ben kotorane ora nyampur.

- misalen ana iwak sing kayong lemes, iwak kwe di pisah aj dijorna tok ya.

- selalu ngecek keadaan banyune, aj sampe banyune butek.

cool nemen
Kamu tak perlu memiliki segalanya untuk bahagia, karena yang kamu butuh hanya seseorang yang mampu buatmu tersenyum disaat terluka.

Add Thank You
[+] 1 user says Thank You to mendoan_anget for this post
22-10-2010, 05:48 PM,
Posting: #4
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
cen, kown yen nembe tukuu iwak, aja di delengi trus, karena yen di delengi trus bsa menyebabkan perangai tertentu, yen iwak e terlalu senstifi bisa dadi galak, jadi pemalu
kemudian ndean daerah e kown asin yg menyebabkan air iwak melu2 asin, apa memang sengaja nggo banyu asin dadi ne mati Ngikik luwih apik e sih nganggo Aqua Galon sbg sumber mata airnya Nyengir , suhu udara terlalu panas dll
Our Long Journey Has Just Begun
Blog : Benihime

Add Thank You
22-10-2010, 06:53 PM,
Posting: #5
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
apamaning iwak... wong bocah cilik weruh kuncen ben pingsan ka wkwkwk Guling-Guling
sing terakhir ana wong tuwa pabagan kuncen kejang2 trus mati Ngguyu

solusine permak rai ndisit kang ben iwake seger Guling-Guling
.:: my heart just for one girl ::.
MOZZERO PENYERAP TAR DAN NIKOTIN

Add Thank You
23-10-2010, 07:25 AM,
Posting: #6
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
nduwure aku OOT kiyeh Palu2nan
Add Thank You
23-10-2010, 09:27 AM,
Posting: #7
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
gyeh kang,.. ari pan ngingu iwak koi kye sing pengalaman sing inyong.

  1. pilih iwak sing esih sehat
    Deleng kondiri awake/sisike kudu bersih ora jamuren, iwak kudu bregas.
  2. Kondisi gawa balik iwake sing tukang iwak marani umahe dewek
    Yen tukune akeh yen di bungkus jaluk dalai oksigen ning tukang iwake, tapi lamon kondisine umahe rika perek ya cukup nganggo plastik bae.
  3. Cepet2 jeblungna ning kolam
    Iwak koi termasuk jenis iwak kolam, dadi luwih sehat lan bregas lamon dingune ning kolam

wis kaya kuwe bae kang inpone. bokan ya bokan ana sing pan nambahi...
aku ta cukup jaluk KleponKlepon bae...
matur tengkyu kang...
Wong Brebes ana ning tegal kye....
Komunitas sulap brebes
Toko sulap Brebes

Add Thank You
[+] 1 user says Thank You to omrudy for this post
11-01-2012, 06:29 PM,
Posting: #8
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
angger tuku iwak, perhatikna apa ana sing mriang apa laka, karna penyakit bisa nyebar.
terus angger mbeke anjog umah, aja langsung dicemplungnya maring akuarium mbuh kolam, tapi buka bae plastike li dicemplungna neng kolam/akuarium 30 menitan.
terus banyu kolam/akuarium danjingna setitik-setitik (30 % tiap sepuluh menit) nganti 90 %, terus iwake dijukut nganggo serok li cemplungna aring kolam/akuarium.
kue kabeh eben iwak ora stress li mencegah penyakit sing banyune pedagang.
I'm a red Army Forever

Add Thank You
11-01-2012, 07:57 PM,
Posting: #9
RE: *takon : tips memelihara iwak (khususe koi ) neng kolam hias atawa aquarium
koi dudu iwak akuarium om... koi kuwe neng kolam apike... kudu pas...

1. Kedalaman air aja keceteken.. tujuan: eben suhu air ora gampang berubah

2. Pake Filter.. tujuan: ben banyune gerak lan resik soale koi rada manja ora kena neng banyu butek

3. Dalam satu kolam aja terlalu padet.. tujuan: ben bisa tumbuh berkembang nek kepadeten ya gampang mokat..

Add Thank You


Maring Forum:


Hubungi Kami | Forume Wong Tegal lan Sekitare | Menduwur | Maring Konten | Mobile Version | Sindikasi RSS