Reting Dopokan:
  • 1 meon suara - 4 Rata-rata
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SEPEDA FIXED GEAR (DOLTRAP)
08-11-2010, 10:04 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 07-05-2011, 12:16 AM {2} daning g9090me. Edit Reason: )
Posting: #1
Rainbow  SEPEDA FIXED GEAR (DOLTRAP)
Assalamualaikum sedulur-sedulur kabeh, aku pan share tentang sepeda fixed gear sing saiki lagi ungsum nang beberapa kota nang indonesia kaya jakarta, bandung, jogja, surabaya, dll.. Es Teh

[Gambar: e71gotve.jpg]

Fixed Gear kuwe apa sih?
Wikipedia said:
“bicycle that has no freewheel, meaning it cannot coast — the pedals are always in motion when the bicycle is moving.”
gampangane, pit e mung nganggo 1 gir karo 1 chainring, ora bisa ganti gigi karo ora bisa coasting (pedal digowes kebelakang tapi pit e tetep maju kedepan). Pedal maju pit e maju, pedal mundur pit e mundur. Sistem kiye biasane disebut "cog" basa kerene "doltrap", roda muter pedal melu muter maju ato mundur. Pit sing nganggo doltrap bisa mundur nek digowes balik, sistem kiye dinggo nang rodeo (sepeda roda satu) karo becak. Jadi misal pan ngerem, pedale kudu digowes mundur/ditahan basa kerene "skid"

video skid (Click to View)

nganggone pit apa?
pit apa bae bisa, MTB, FOLDING BIKE (pit lipet), BMX, dll..

misal pan nggawe sing kudu dituku apa bae?
sekan nol:
-Frame Sepeda/body sepeda.
bagian frame (Click to View)
dropout sing cocok nggo fixie (Click to View)
-Wheelset (ban luar karo dalem, rims, jari2).
-Headset
-Bb ato bottom bracket
-Stem
-Handle bar/setang
-Seat post
-Sadel
-Pedal
-Crankset (gir ngarep)
-Cog (gir mburi)
cog 6 bolt (Click to View)
-Lockring (sing nggo ngunci gir mburi)
-Hub, ana 2 tipe, hub 6 bolt dan hub ulir nggo sing mburi. Hub ngarep nganggo hub depan apa bae bisa.
hub 6 bolt (Click to View)
-Rantai
-TOE CLIP / TOE STRAP (cantolan sikil)
-sing nembe pertama nganggo fixie disarankan nganggo rem

hub+cog+lockring (Click to View)
hub6bolt+cog6bolt+lockring (Click to View)

Ana maning hub sing sisteme flip flop. Flip flop kiye sistem doltrap karo free wheel (gir bebas,gir pit standar sing bisa di ser) nang satu hub sing bisa diubah-ubah sekarepe dewek, misal pan diubah ban mburine tinggal diwalik.
flip flop (Click to View)
flip flop sing wes dipasang (Click to View)

Misal wes nduwe pit sing gigine akeh, tinggal copot bae gigi2ne, pasang hub, cog fixed, toe clip, rem ngarep bisa dadi pilihan.

larang ora sih?
tergantung selerane dewek, misal nganggo komponen sing biasa2 bae atau produk lokal ora patia larang, tp misal nganggone barang2 bermerek italy/japan, mesti larange.
gampangane misal pan nggawe sing biasa2 bae, sekitar 750rb - 1jt
sing edan2an nganggo sing bermerk bisa anjog luwih sekang 10jt
gambaran sing larang (Click to View)
kabeh tergantung selerane sing pan ngrakit.

ukuran gir sing enak pira?
sing ringan, kaya 38 - 20, 44 - 20. tapi ora penak nggo jarak adoh. misal pengen sing lumayan enak, coba 46-20. aku nganggone 44 - 18 soale omahku nanjak.

torpedo sih manjinge fixed gear ora?
torpedo ora manjing fixed gear meskipun ngereme pada2 digowes ke belakang
"Your knowledge of their anatomy may save their life"
Richard S. Snell

Hard work beats talent when talent doesn't work hard...

[+] 3 users say Thank You to g9090me for this post
08-11-2010, 10:05 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 07-05-2011, 12:52 AM {2} daning g9090me. Edit Reason: )
Posting: #2
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
kiye sejarahe fixed gear
FIXIE (fixedgear) kuwe awale mung di nggo pas kejuaraan tok, namane "velodrome". Nah velodrome kuwe kejuaraan lomba sepeda balap sing trek e kaya jalur tong setan.
velodrome (Click to View)
Kutip:Fixed gear disebut "messenger bike". Dulu di luar negeri para kurir mulai menggunakan sepeda fixie untuk mengantar surat. Para messenger bike menggunakan sepeda fixie karena tuntutan pekerjaan mereka yang harus di tuntut kecepatan dalam mengantar surat yang di bawanya.
Maklum, karena sebagian besar surat yang di antar oleh para messenger bike adalah dokumen-dokumen penting perusahaan.. Di luar negeri sana sepeda adalah sebuah alat transportasi yang sangat di hargai. Para pengendara sepeda boleh dengan bebas melawan arah, terobos lampu merah, dan sebagainya yang tidak boleh di lakukan mobil atau kendaraan bermotor lain nya saat berada di jalan raya.. kendaraan bermotor di luar negeri pun sangat menghargai para pesepeda. jika ada sepeda yang sedang menerobos lampu merah mobil yang sedang melaju di sampingnya pasti berhenti.

misal pan desain fixie
Kutip:http://www.fixiestudio.com
Kutip:http://custom.14bikeco.com/#/custom14-workshop/default


fixie bisa dinggo freestyle ora kalah karo BMX
video freestyle (Click to View)
30 Seconds To Mars - Kings and Queens >> ana fixie ne akeh nemen (Click to View)
fixie girl kang Josss
Kutip:http://charikichi.tumblr.com/

info toko pit baru dan bekas nang tegal
(08-11-2010, 11:34 PM)ibnu19 Tulis: pasar pit bekas
-pasar trayeman
-pasar kemantran
-pasar malem alun2
-sepanjang adiwerna-banjaran
-pasar banjaran
-sekitar jatibarang brebes

dong toko parts pit
- ontel/umum >> debong ngarepe pabrikes, merdeka kejambon,banjaran,ngarep kodim pagongan, norton, johan,maju jaya
- mtb/pit saiki >> toko ngarepe dunia bahari/jejere jalan ayam, johan

dong pan ngecat/ngrakit nang bengkel leman bae,jln werkudoro,wonge mantan atlet ISSI,ngarti presisi/setelane segala macam pit

pit e cah-cah TCC
Kutip:
laksonoadi (Click to View)
muhammad_apip (Click to View)

AYO SEDULUR-SEDULUR PADA NGGAWE FIXEDGEAR BEN TEGAL BISA WARNA WARNI, GO GREEN !!!
"Your knowledge of their anatomy may save their life"
Richard S. Snell

Hard work beats talent when talent doesn't work hard...

[+] 4 users say Thank You to g9090me for this post
08-11-2010, 10:13 PM,
Posting: #3
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
sing ngerem mburine nganggo pedall?jman nyonk cilik arane rem kaki, bener ora?
es teh saiki Rp 1.500,-
pesbuk'e nyonk

08-11-2010, 10:15 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 26-02-2011, 10:10 PM {2} daning g9090me. Edit Reason: )
Posting: #4
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
info biaya gawe fixie request e masindra Tulis:@masindra :
1. pitku enteng pira ya kang? kayonge pas pertama dadi sih 1,3 kurang lebih semono lah.. tapi saiki wis tak gonta ganti parts e..
2. fixie kuwi intine gir mburine mati, digowes maju mlaku maju, digowes mundur mlaku mundur.. berarti misal pit biasa (freewheel --> singlespeed,torpedo,sproket) tinggal diganti doltrap(gir mati),doltrap set sing paling murah nang jogja hub(bos2an) akita 25rbu, cog+lockring (gir mati) 10rbu dadi ya paling mung enteng kurang lebih 35rbu wis dadi fixie kang Es Teh
3. misal bangun sekang awal kaya aku, kuwe sing premium lah itungane 1,3 jaman mbiyen wis dadi kaya kiye, sing gawe larang nang wheelset e..
spek e :
frame balap bekas 150rb
fork 50rb
custom dropout 90rb
cat 150rb
setang dropbar dipotong dadi bullhorn 25rb
bar tape 25rb
stem balap alloy 35rb
headset 10rb
seatpost 25rb
sadel united 20rb
seatclamp 10rb
bb 40rb
crank 80rb
pedal 35rb
toe clip avenir 25rb
rante warna united 25rb
wheelset depan : ban kenda ireng 700x23c 30rb, ban dalem 700x23c 20rb, velg arims 700c tinggi 3cm 135rb, ruji 25rb, hub genio 10rb
wheelset belakang : ban kenda ireng 700x23c 30rb, ban dalem 700x23c 20rb, velg arims 700c tinggi 3cm 135rb, ruji 25rb, hub akita 25rb, cog+lockring 10rb

misal pengen murah atau hemat velg e bisa ganti sing tipis2 kaya araya classic 700c kuwi mbiyen 50rbu siji, ato sing araya double wall 2cm sekitar 60rb siji..
fixie ora mesti nganggo velg balap ukuran 700c, misal pan nganggo velg ukuran 26" ya olih, 27" ya olih Es Teh
nah, nang tegal masalahe laka sing ngadol hub akita 25rbuan mau anane sing novatech 600ewunan, velg e ya sing wall e duwur2 4cm anjog 5cm, kuwe regane siji bisa 200ewunan..
tapi mbuh mbokan saiki wis ana sing murah meriah nang tegal..
"Your knowledge of their anatomy may save their life"
Richard S. Snell

Hard work beats talent when talent doesn't work hard...

[+] 1 user says Thank You to g9090me for this post
08-11-2010, 10:22 PM,
Posting: #5
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
tahan lawan arah ngennjot kan ... kwe tah wes awit mbiyen owhh, belasan taun yg lalu geng pit'e nyonk wes ngganggo tknologi kwe dadi dudu teknologi anyar kweh.. biasane pit ontel modele rem kaya kwe...
es teh saiki Rp 1.500,-
pesbuk'e nyonk

08-11-2010, 10:31 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 08-11-2010, 10:32 PM {2} daning g9090me. Edit Reason: )
Posting: #6
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
iya kang, emang kuwe dudu teknologi anyar, kuwe kan wis jadul nemen,lawong pite tukang pos nang luar negeri pas jaman mbiyen og, tapi ngetrend maning saiki, dadi warna warni, dipasangi LED nang rujine ana apa, macem2 lah..

fixed gear karo torpedo beda lho kang, torpedo digenjot kebelakang ngerem, fixed gear tanpa rem/mundur. Es Teh
"Your knowledge of their anatomy may save their life"
Richard S. Snell

Hard work beats talent when talent doesn't work hard...

08-11-2010, 10:38 PM,
Posting: #7
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
sing dimaksud daning ichijouji_ken kuwe rem torpedo alias rem kaki

ente wis nggawe boh???
pan nggawe nang tegal/jogja???

mengko pit e nyong kakean oh
kiye be lagi pengen pit lipat
road to
6666th

[+] 1 user says Thank You to ibnu19 for this post
08-11-2010, 10:44 PM,
Posting: #8
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
owalah, torpedo to..
berarti kuwe dudu fixed gear.. Es Teh
aku wis nggawe neng jogja tp durung rampung, lagi ngecat trs merapine njeblug, tukang cat e ngungsi :Palu2nan:
kiye kayonge pan nggawe maning nang tegal kang, ben bisa pit2an pas mudik Es Teh
ana info toko parts2 pit sing lengkap ora kang?
karo pasar pit bekas ana nang ndi bae?

folding larang oya kang?
ngko foldinge dadikna fixie bae
fixie folding (Click to View)
"Your knowledge of their anatomy may save their life"
Richard S. Snell

Hard work beats talent when talent doesn't work hard...

08-11-2010, 10:48 PM,
Posting: #9
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
owh pit kie.. kayong apik yak.. ora repot2 ganti kabel rem ... Xixi biasane be nganggo rem sikil nyonk ka... qeqeqe
Setiap Kesuksesan berawal dari Usaha
Usaha bermula dari Cita - cita
Cita - cita Berawal dari Mimpi
Mimpi Bermula dari Tidur
Tidur dulu ahh..
biar Sukses....

08-11-2010, 10:50 PM,
Posting: #10
RE: SEPEDA FIXED GEAR (FIXIE)
ayo kang protol, gawe fixie, minimalis dan fashionable Es Teh
"Your knowledge of their anatomy may save their life"
Richard S. Snell

Hard work beats talent when talent doesn't work hard...



Maring Forum:


Hubungi Kami | Forume Wong Tegal lan Sekitare | Menduwur | Maring Konten | Mobile Version | Sindikasi RSS