Reting Dopokan:
  • 0 meon suara - 0 Rata-rata
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[gawe]Tegal dadi Kota Industri
05-05-2011, 11:22 AM,
Posting: #21
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
Assalamualaikum..
Halo sedulur, kayong anget kiye melu2 nimbrung ya..

Masalah AMDAL (Analisis Mengenai Dampak Lingkungan)
Polusi kuwe ora bisa di ilangna kang, cara sing paling apik ya nggo amdal yakuwe meminimalisir / memperkecil dampak polusi. Arane usaha, ya kudu dilakokna, terus yen nggo amdal berarti wis nduwe landasan hukum, dadi kuwat posisi yen ente gawe / duwe industri.

Kota Industri Vs Kota Wisata
Bisane dadi kota Industri ? nyong wong kabupaten kiye looh, Kabupaten industri ya kena Palu2nan
Masyarakat Tegal kuwe terdiri seka akeh kultur, akeh aspek , lan aspek liya2ne. Dewek aja langsung njeplak ngomong pan dadi pariwisata apa industri, dewek kudu ndeleng konteks secara luas / global nggo Tegal, gampangane kaya ngecet umah, dewek ora bisa sembarangan ngein warna, selain kuwe dideleng wong akeh, warna kuwe ya nggambarna umahe sapa, terus ya cocok karo aksesoris sing UWIS nempel nang tembok, ngonong

Mikir Sektor karo Masyarakat Liane
Nang Tegal ora mung rong sektor (Industri & Pariwisata) tapi ya ana pendidikan, transportasi, perdagangan, karo mesih akeh maning. Nah sing dewek kudu ngerti kuwe hubungane karo sektor2 liyane yen sektor (misale) industri dikembangna secara massal, sektor liyane bisa ke dampak negatif bisa kena dampak positif. kuwe sektor,

saiki masyarakat.
Masyarakat (faktor SDM) kuwe penting nemen jaba dewek pan ngembangna / mbangun sektor apa bhae. Yen (misale) sektor Industri digawe GEDEN2AN, otomatis mustahil sektor pariwisata bisa berkembang, mustahil masyarakat nglirik sektor pariwisata,lha wong gede industri. TAPI kan ya ana wong bakat/minat/tertarik maring sektor pariwisata, dewek pan masa bodo ? melas owh yen kaya kuwe, terus ya ora nutup kemungkinan yen wonge malah lunga / merantau golet gawe nang daerah liya.

Intine
>Dewek kudu paham all about Tegal, nah seka kuwe dewek bisa prioritas sektor apa sing bisa dikembangna TANPA MELUKAI sektor liyane, otomatis kabeh sektor kudu dibangun bareng2. >Aja Nglangkahi Sing Gawe Urip, Sing Gawe Urip wis nyediakna Daerah sing adem ayem kaya Tegal, kabeh sektor ana, kuwe karunia, mugane dibangun/di uri2 bareng2, aja dianaktirikan siji mbuapa.
>aja keduwuren olihe mikir, SKALA FORUM bhae, eman2 wis mikir anjog detail, jebule pepesan kosong. (nyong nangkep omongane TS mung sebagai konsep)

Njawab pertanyan TS.
Maksude ente pan mindah wong Tegal eben stay / tetep nang Tegal ya kang, ngko ora gaul ooh.
terus 80% duit nang Indonesia kuwe muter nang Jakarta, yen wonge dewek akeh nang kana, otomatis nyered duid maring Tegal blih ? hahaha. kiye emang angel min, soal person / sifat / kepribadian wonge ya turut berperan.

Jalan Tengah
Kbeh sing dungkapna sedulur nang duwur laka sing salah, laka. bener kabeh, soale dalam konteks mbangun Tegal, wong duwe seni-ne dewek2 yen pan mbangun daerah. Cara siji2 ne, saling mendukung ide, aja mbokya langsung nyanggah, d ungkapna nggo bahasa sing apik jaba yen pan nyanggah, kuwe be kudune disertai usulan/masukan. Ayu pada guyub rukun mbangun Tegal, Tegal gudu ndeke wong siji tok, Tegal nduwene dewek lan Tegal nduwe dewek sing siap mbangun Tegal.

smoga bisa dadi masukan nggo sdulur kabeh
nyong be mesih awam masalah kaya kiye, mung karna sedulur kabeh nyong dadi rada mudeng. suwun ya kang / kebeh ampunnnnnn

Wassalamualaikum
Yen ana Panulisan sing ora sopan nyong njaluk pangapurane.

Add Thank You
[+] 2 users say Thank You to wadukepor for this post
05-05-2011, 02:18 PM,
Posting: #22
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
stuju nemen kweh kang.......tapi tempate sing memungkinkan ning endi?


apa ning sebelah RS mitra keluarga bae? ning kono kan luas....
Perlu Dana Cepat?? Jaminan BPKB Motor/Mobil, Bunga MULAI 0%, Data Kami Jemput. Info Lengkap Hub: Wiky - 0857 4042 4700......1,5 jam langsung cair!!!

Add Thank You
05-05-2011, 03:55 PM,
Posting: #23
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
yuh owh wis digerakakkan,,.. Es Teh

ning misal akeh nemen kaya kuwe pan mulai saka ngendi??? PISS

Add Thank You
05-05-2011, 06:05 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 05-05-2011, 06:10 PM {2} daning wadukepor. Edit Reason: )
Posting: #24
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
Assalamualaikum
arane nyobaa, ente wis orasah mikir mbangun kabeh. ente nyekel siji bhae, nah sing liyane nyekel sektor liane maning. ngerti2 ngko wis gede2 dewek belih ?

yen pan mbangun kuwe kudu ana peran pemerintah, aja klalen. soale pemerintah ngkone sing njaga eben sektor kuwe tetep bisa lan kudu mlaku.

soal tempat, wis ana tempate ka. tuli ya wis pada ngarti
- yen pan gawe dipan sing apik ng ndi ?
- pan tuku wesi sing apik nang ndi ?
- pan tuku panganan sing enak ng ndi ?
- pan Udud karo nyawang segara nang ndi ?
- pan adus banyu anget enake nang ndi ?
jarenyong mesti wis pada bisa njawab, wis pada ngerti nggon2 sektore kwe ng ndi.
orasah mumet2 luruh tempat. kuwe bhae dikembangna ndisit, yen wis gede ngko dilirik INVESTOR, yen wis dilirik investor sekarepe pan gawe ng ndi,

spisan maning, nyong ngomong konteks global lho ya. nggo kabeh sektor.
mulai seka endi ? mulai seka awake dewek. diniati dewek pan konsen ng sektor apa, yen wis bisa konsen dewek nduwe kontribusi apa maring sektor kuwe. nyong moni ngangkat bareng soale apa? soale ngko yen sektor siji wis gede, wong ora kreatif , ora mikir ana sektor liyane saliyane kuwe.

owh iya, kyeh nggo TS e.
kiye wacana, apa sekedar obrolan forum ?
kontibusi apa sing dewek bisa serahna maring sektor ?
wis ana peran pemerintah ng kono ?
ente miki takon ya min, "seka endi ndisit?", kuwe postingan nyong nduwur wis kejawab oowh.

Kutip:Intine
>Dewek kudu paham all about Tegal, nah seka kuwe dewek bisa prioritas sektor apa sing bisa dikembangna TANPA MELUKAI sektor liyane, otomatis kabeh sektor kudu dibangun bareng2
ente wis paham Tegal nemen min ? anjog bisa ngomong
Kutip:yuh owh wis digerakakkan,,.. Es Teh

wis ngerti APBD Kab. Tegal setahun kuwe disumbang seka sektor apa bhae ?
wis ngerti Anggaran Dana Kab. Tegal?

kwe min, kwe mung sebagian pertanyaan sing sederhana, durung ngko ana pertanyaan sektor riil kuwe pirang persen+proporsi perkembangane ?

kyeh nyong ana cerita sing mbokan menginspirasi. .
A, B, C, D, E kwe anake Bapak X
A= mesih sekolah SD
B=mesih SMP
C=wis SMA
D=mbeke kuliah
E=wis kerja
Bapak X olih rejeki, olih hadiah seka bank senilai 5 Juta. dasare eman dibagi maring anake kabeh. dibagi rata. sejutanan oya ? kira2 tindakan kabeh bocah pada ora lhen ?
A=nggo tuku tas, sepatu, klambi anyar
B=nggo tuku hape
C=nggo tuku pit
D=nggo modal tuku saldo pulsa
E=nggo modal mbuka warung.
kira2 luwih menghasilkan sing endi ? Intine semakin akeh luruh ilmu, semakin matang persiapan, lan tindakane. nah, hal kiye sing kudu diterapna . nyong yakin sedulur kabeh berpendidikan lan nduwe wawasan sing amba, dadi ayo mikire luas, skala besar. sektor jaba wis ana pengalaman karo kematengan, bakal bisa menghasilkan. nah, seka kuwe sedulur kabeh bisa milih. sektor apa sing kudu dibangun pertama.

Hahaha, nulis kuye sirahku mumet min :P
tapi ya disisi lain nyong seneng posting kaya kiye, mbuka wawasan sedulur kabeh. gadi ngerti ngembangna industri kwe ora kaya mbalik tangan. kudu dideleng seka kabeh aspek.
ampunnnnnn

Wassalamualikum
Yen ana Panulisan sing ora sopan nyong njaluk pangapurane.

Add Thank You
[+] 1 user says Thank You to wadukepor for this post
05-05-2011, 07:17 PM, (Postingan kiye terakhir diubah : 05-05-2011, 10:22 PM {2} daning cahcupu. Edit Reason: )
Posting: #25
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
tapi memang......ari pan mbangun sesuatu kwe, kudu sing awake disit......



mari kita mulai dari diri kita masing2....... ihirrihirrPISS
Perlu Dana Cepat?? Jaminan BPKB Motor/Mobil, Bunga MULAI 0%, Data Kami Jemput. Info Lengkap Hub: Wiky - 0857 4042 4700......1,5 jam langsung cair!!!

Add Thank You
05-05-2011, 10:05 PM,
Posting: #26
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
Kutip:kiye wacana, apa sekedar obrolan forum ?

nyong temenan lan berusaha mengingatkan, para penghuni TCC kan para ahli dibidangnya masing2,

marilah kita semua SADAR, kita lahir lan urip ning TEGAL,

Tegal butuh kita!!!! Es Teh

Add Thank You
05-05-2011, 10:24 PM,
Posting: #27
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
ngapunten um BFI Finance,,

pembatasan emot perlarik dibatasi 3 emot

yuh dilanjut maning dopokane men rahat kyeh Klepon karo Medang

25 penyakit ada dalam khamr, Khamr di HARAMKAN
15 penyakit ada dalam daging khinzir, daging khinzir di HARAMKAN
4000 zat kimia beracun ada pada sebatang rokok, Patutnya rokok diapakan ?!

Add Thank You
05-05-2011, 10:35 PM,
Posting: #28
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
oh iya um cupu......matur nuwun wis di elingna, ora bakal tak ulangi um.......ngapuntene ya?


PISS



yuuhhhh di lanjuuuuuuttt.......
Perlu Dana Cepat?? Jaminan BPKB Motor/Mobil, Bunga MULAI 0%, Data Kami Jemput. Info Lengkap Hub: Wiky - 0857 4042 4700......1,5 jam langsung cair!!!

Add Thank You
06-05-2011, 12:44 PM,
Posting: #29
RE: [gawe]Tegal dadi Kota Industri
wis..wis.. aja gelut ya sedulur..

kabeh ana benere, wong niate apik
sing penting kaya mau wis diucap nang nduwur, mulai nang awake dhewek
ora usah mikir bisnis gedhe, awit cilikan yo ora papa

lha kan ana paribasan, satitik-satitik engko suwe-suwe garing (eh salah, dadi bukit ding..PISS)

misale, sing dhuwe bakat seni, nggabung karo sing dhuwe bisnis sablon, ngabung karo sing dhuwe bisnis online, terus nggawe bisnis kaos khas Tegal
pancen tah wis ana, tapi yen karep dadi bos kabeh, ora gelem mlaku bareng, lha angel gedhene..
ari wis gedhe, kan bisa dadi industri sing lumayan
lha wong plesiran maring Jogja bae mesti tuku kaos Jogja tah??

terus ari masalah pariwisata, modale tah wis ana
Guci, PAI, Pur-In, tapine sektor kiye kudu Pemda sing nangani
lha saiki pan parkir nang Guci, pas jam liburan, angel nemen kang..
wis kotor, wong dagang ora tertib, tambah maning saiki wis ora sejuk, kakehan bangunan anyar (kasuse kaya Puncak kiyeh)
Ana sing wis tau maring Pantai Baron, Gunung Kidul, DIY?
Tertib kang, bersih, wong dagang ora asal nembak regan, mbetahi..
kuwe sing ngatur Pemda kang

aku dhewe ya lagi ngumpulna modal, rencanane arep mbuka usaha nang Tegal, Insya Allah tahun ngarep wis klakon.. nyuwun dongane ya..ampunnnnnn

lha ari sedulur sing durung siap wiraswasta, bisa iklan nang Forum kaya kiye, kan akeh?
nggawe trit anyar sing judule nggawe penasaran, informasine lengkap, ana alamate, nomer telpon informasine, ari barang ana kisaran regane, angkutan maring lokasine, ana photone, wis mesti akeh sing marani.. cool nemen

wis ah.. waktune shalat Jum'at
wong Dawuhan sing nyasar nang Kelapa Gading Jakarta

Add Thank You


Maring Forum:


Hubungi Kami | Forume Wong Tegal lan Sekitare | Menduwur | Maring Konten | Mobile Version | Sindikasi RSS