Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[takon] batre
assalamualaikum,,, sedulur aku pengen takon keh sing hebat neng hardwer...

masalahe kaya kiye,, aku lagi dolanan laptop neng kos, terus tak charge tapi batrene tak copot soale tau krungu kudu dicopot ben batrene awet.. tapi karo mbak kos ku diomongi bahwa nyopot batre terus di ces, kuwe nyebabna motherboard cepet rusak.. kuwe bener ora??

terus jare ana tata cara donk pan ngeces laptop,, kudune colokane dicolokna ndisit maring stop kontak nembe dicolokna sing neng leptop, kuwe bener ora?? mohon pencerahane..

suwun, wassalamualaikum,,,,,
Annisa Ayu Yunita
a.k.a ayunii
BLOG|| FB||YM
Reply
aku malah krungune yen di overcharge ngko marakna batre dadi ngedrop
(pengalaman kancaku juga, laptop awit anyar ora tau digawa metu2, nggo ngenet ning njero kamar terus, nancep charger terus, nembe 2 wulan langsung drop, pisane diucul charger batrene mung kuat 30menit Ngukuri batuk )
........::::::::::Threading Motivator ::::::::::........
Reply
percaya ka jarene qeqeqe

dilogika bhaen bisa yun,
- yen batre nancep + dicharge + dinggo = batre cepet rusak.

- yen batre dicopot + dinggo = motherboard cepet rusak.

kemungkinan sing pertama,
batre kwe emang ana umure, biasane tah 3-5 tahun emang wis ganti. gadi yen rusak ya lumrah.

kemungkinan sing keloro,
yen pas keadaan dinggo trus mati daya (mati lampu misale) mothrboard emang sing dadi korban, soale durung siap dipateni tapi glem ora glem kudu mati. >> kecuali nggo batre, kiye bisa dicegah.

yen jare nyong daripada rusak motherboard mending rusak batrene.


yen pengin luwih jelas, ente mesih duwe dus leptope yun ? ana manual book e ? diwaca gweh, mesti ana.
pati2 sing gawe insinyur kah yen laka brarti ora hebat :P

kleponi ya kena o, ngelih geh Nyengir
KSJSS
Yen ana Panulisan sing ora sopan nyong njaluk pangapurane.
Reply
Sg yanu ngerti kwe adong ngecharge batre nyambi dolanan laptop rapapa selama batrene ora bener2 entek dan juga durung penuh, yen wis penuh ya mending yen pan nganggo batre ya batre bae, langsung sg stop kontak ya ora apa apa tp batrene copot mung dampake karena tegangan listrik PLN ora stabil kwe bs gawe hardware laptope rusak yen terus2an apa maning yen sering anjlog, Nyengir
"Orang sukses adalah orang yang dapat menghasilkan uang lebih banyak daripada yang istrinya habiskan"
pesbuke enyong
Reply
@um waduk,suwuun cek kulkas....

@um anim,,ok klepon lagi digawe,ngko tak kirim....
Annisa Ayu Yunita
a.k.a ayunii
BLOG|| FB||YM
Reply
#6
http://www.naurah.net/2011/06/perlukah-m...-pada.html

link nduwur Wrote:Sebenarnya para ‘pakar-pakar’ pembuat laptop di dunia sudah memprediksi akan kemungkinan baterai ini. Dan laptop pun sudah dirancang sedemikian rupa oleh mereka. Jadi kalau ada cara ‘melepas baterai’ atau ‘charge-discharging’ bukan solusi. Melepas baterai “Sangat Tidak Dianjurkan” oleh pembuatnya, alasannya jika tiba-tiba listrik mati atau tegangan naik turun akan merusak komponen hardware di laptop. Karena baterai juga berfungsi sebagai stabiliser dan back up laptop ketika listrik mati atau tegangan naik turun. JADI MAU PILIH LAPTOP RUSAK ATAU BATERAI BERKURANG KEMAMPUANNYA??? (harga motherboard laptop berapa kali harga baterai tuh) ckckck

Saya pernah mendengar pendapat aneh lagi.. “Jika battery sudah penuh, harus dicabut adaptornya”
Ini lebih parah lagi.. karena setiap battery itu memiliki cycle count..

Semakin sering charging (pengisian) lalu discharging (pengosongan) akan mengurangi cycle count itu. Jika cycle count nya sudah melebihi batas yang ditentukan, efeknya baterai drop.

Laptop jaman dekarang udah canggih lah, ada pemutus arusnya kalau baterai penuh, masa hal gini ga dipikir oleh pembuatnya?? THINK SMART DONG!

• Gunakan laptop seperti cara kerja PC, jika g ada listrik matikan saja
• Suatu Saat Kerja Batrei pasti akan menurun, Mending Rusak Batrei Daripada Rusak LAPTOP ato hardware lainnya..
saya suka siomay
Reply
ari ning macbook enak, bisa ndeleng cycle count e wis pira.

[Image: 20111001-kbrk8p1c9yis1g2j6rcx815rjt.preview.jpg]
Perokok itu penjahat, harus dimusnahkan.
terima kasih telah membuang asap pada tempatnya.
Reply
(01-10-2011, 08:48 PM)Ayunii Wrote: @um waduk,suwuun cek kulkas....

@um anim,,ok klepon lagi digawe,ngko tak kirim....

bisane um anim yun?? salah kuwe Gedeg-gedeg

adong aku nganggo laptop tah senenge nganggo karo dicharge ngko adong wis kebek charger.e di copot ngko adong bateraine wis secuil gon njaluk di charge tembe charger.e colokna maning Nyengir

Quote:terus jare ana tata cara donk pan ngeces laptop,, kudune colokane dicolokna ndisit maring stop kontak nembe dicolokna sing neng leptop, kuwe bener ora?? mohon pencerahane..
ning kiye baca buku manual.e bae, kayane kuwe ana benere juga sih dine si adaptor kerjane ora di gajlugna ngonong walaupun adong nyolok ya ora langsung njaglug soale kudu mencet tombol power ndisit Nyengir
bersamamu itu sangat menyenangkan ^_^
Regards
animcuwiru

Reply
naahh benr nemen kie pembahasan yang selalu muncul bg para pengguna laptop. aku be keder. hehe
angger enyong suka atik battry baen, soalen pengalaman ora nggo battry jebulen listrik matek, kacau kabeh wes.. Madan stress
mending battry ane ngedrop wes, ketimbang laptope. Nyengir
Assalamualaikum
Reply
ayo kita back to PC saja, angkut komputermu ke kamar kos Xixi Ngacir
........::::::::::Threading Motivator ::::::::::........
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)